Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Як отримати допомогу по частковому безробіттю

Як отримати допомогу по частковому безробіттю

Кабінет Міністрів України 03 лютого цього року затвердив новий Порядок надання допомоги по частковому безробіттю та розширив коло підприємств — учасників державної програми. Програма направлена на підтримку як бізнесу, так і громадян, пояснила керівниця районної філії обласного центру зайнятості Ірина Петрикіна. Зокрема, збільшено кількість підприємств і працівників, які зможуть отримати державні виплати, а також скорочено перелік необхідних для отримання допомоги документів.

Відтак допомогою по частковому безробіттю можуть скористатися всі підприємства виробничої сфери за наявності однієї з підстав:

  • зупинення виробництва триває не менше 3 місяців і не перевищує 6 місяців, охоплює не менше як 20% чисельності працівників, у яких скорочення робочого часу становить 30% і більше;
  • зупинення виробництва є вимушеним;
  • зупинення виробництва відбувається через карантинні обмеження, встановлені Кабміном.

Допомога по частковому безробіттю встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено передбачену законодавством тривалість робочого часу, з розрахунку двох третин тарифної ставки і не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Тривалість такої виплати не може перевищувати 180 календарних днів протягом року.

За словами Ірини Петрикіної, з метою отримання допомоги по частковому безробіттю та збереження трудового колективу до районної філії ХОЦЗ вже звернулось два виробничих підприємства Красноградщини.

Якщо вас зацікавила ця інформація, телефонуйте спеціалістам центру зайнятості на номер 7-17-44 або звертайтеся особисто за адресою: м.Красноград, вул. Соборна, 81.

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page