Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Як вчителі мають діяти при оголошенні сигналу тривоги: алгоритм дій від Міносвіти

Як вчителі мають діяти при оголошенні сигналу тривоги: алгоритм дій від Міносвіти

Педагоги мають організувати пересування учнів до сховища двома колонами, а також сповістити батьків про переміщення дітей до укриття.

Міносвіти спільно з ДСНС розробили для вчителів алгоритм дій у разі ввімкнення сигналів тривоги.

Зокрема, педагоги мають організувати пересування учнів до сховища двома колонами, а також сповістити батьків про переміщення дітей до укриття. Для супроводу початкових класів можуть бути залученні помічники.

Ті учні, які знаходяться на подвір’ї навчального закладу, під час сигналу тривоги повинні самостійно вирушити до найближчого укриття.

Вчителі та відповідальні особи повинні допомогти учням швидко та спокійно зайняти місця у сховищі та забезпечити необхідну підтримку, аби діти почувались спокійно та максимально комфортно. Разом з учнями та педагогами в укритті обов’язково мусить перебувати медичний працівник.

Після сигналу про відбій повітряної тривоги учні під наглядом педагогів так само організовано, двома колонами, мають здійснити вихід з укриття.

 

Особливу увагу педагоги повинні звернути на учнів інклюзивних груп та класів.  Зокрема, з дітьми, які мають особливі освітні потреби,  слід провести навчання та бесіди, а також передбачити їх швидке та спокійне переміщення до укриття.

Адміністрація школи має заздалегідь ознайомити учасників освітнього процесу з місцем розташування укриттів, з правилами поведінки під час перебування  в них та обговорити перелік необхідних речей, які учні мають взяти з собою у сховища. Крім того, керівництво має встановити покажчики руху до укриттів та навчити дітей організованому та швидкому пересуванню в захищене місце.

За оцінками ДСНС, станом на 19 липня очне навчання в Україні можуть забезпечити лише 19% навчальних закладів.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page