Вторник , 23 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Чому діти голодують у дитячих садках

Чому діти голодують у дитячих садках

Ранком, 16 грудня, до редакції газети з таким запитанням звернулися кілька батьків вихованців місцевих закладів дошкільної освіти. Вони надіслали й світлини дитячого меню з доволі скромним переліком страв.

Ситуацію кореспондентці видання прокоментувала Красноградський міський голова Світлана Кривенко.

— До утворення територіальних громад заклади освіти підпорядковувалися районній раді, а відділ освіти був у складі райдержадміністрації. Зміна форми адміністративного устрою змусила повністю змінити формат управління освітньою мережею, оголосити конкурс на посаду начальника новоствореного відділу. Процедура вимагала певного часу, а без її проходження не було юридичних підстав оголошувати тендер на закупівлі продуктів, — пояснила Світлана Кривенко. — Деякі торги не відбулися через відсутність учасників, окремі довелося скасувати, бо пакет документів можливих постачальників був неповний. Ми не могли ризикувати, адже йшлося про безпеку дітей. Усі ці організаційні моменти  негативно позначилося на організації харчування дітей не тільки в дитсадках, а й у школах.

За словами очільниці Красноградської громади, нині тендерні процедури тривають. Тож на сесії міської ради 18 лютого планується виділити з місцевої скарбниці 400 тис. гривень для забезпечення закладів освіти продуктами харчування у цей перехідний період. Сума витрат по кожному з них дозволить закупити продукти без необхідності проведення торгів. Чинне законодавство вимагає проводити державні закупівлі, якщо вартість послуги перевищує 50 тисяч гривень.

— Нині вже відбулися тендери щодо закупівлі молока, сметани та сиру, також укладені угоди на постачання макаронних виробів і оселедців, — повідомила начальниця відділу освіти міської ради Антоніна Турова. — Десять тендерів були відмінені за браком учасників або невідповідність поданої документації вимогам законодавства. Тепер вони оголошені повторно.

Співрозмовниця наголосила, що з огляду на перебої з постачанням продуктів на сесії міськради розглянуть пропозицію щодо зниження вартості харчування дітей у січні/лютому. Це стосується як дошкільнят, так і учнів молодших класів, які отримують безоплатні обіди, та пільгового контингенту школярів.

У міськраді зауважили, що нинішня ситуація спровокована виключно адаптацією  під новий формат адміністративно-територіального устрою. Раніше тендери оголошувалися в жовтні, тому в січні укладалися відповідні угоди. Міська влада вибачається за незручності та переконує, що ці труднощі — тимчасові.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page