Пятница , 29 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Час додати в паспорт фото за віком: де це можна зробити?

Час додати в паспорт фото за віком: де це можна зробити?

Про це  телефоном до редакції газети поцікавилися кілька місцевих жителів.

— Підкажіть, куди звертатися для вклеювання фотографії у паспорт громадянина України? Чи доступний цей сервіс у Центрі надання адміністративних послуг Красноградської міської ради, — запитують містяни. Кореспондентка видання отримала коментарі з приводу.

У міськраді повідомили, що ЦНАП лише видає додатки до паспортів у вигляді ID-картки про реєстрацію місця проживання. Для вклеювання фотографій необхідно звертатися до місцевого відділення міграційної служби.

— Вклеювання фотографій до паспорта громадянина України здійснюється при досягненні особою 25- та 45 років від народження, — нагадав керівник Красноградського відділу державної міграційної служби України в Харківській області Володимир Долженко. — Послуга безкоштовна. Аби її отримати, потрібно подати відповідну заяву не пізніше ніж через місяць після настання відповідного віку. Розгляд звернення триває упродовж п’яти днів.

Разом із заявою необхідно також надати паспорт та дві фотокартки розміром 3,5 на 4,5 см. Обслуговування заявників ведеться у порядку живої черги. Записуватися до електронної черги для отримання послуги з вклеювання фотографії до паспорта не потрібно.

Якщо особа звернеться після закінчення місячного терміну від досягнення 25- чи 45-річчя і немає для цього жодних офіційних підстав, зокрема рішення суду, то згідно з чинним законодавством паспорт у вигляді книжечки зразка 1994 року підлягає обміну на ID-картку.

Також паспорт у вигляді ID-картки громадяни можуть отримати за власним бажанням. До пакету необхідних документів входять оригінали діючого паспорта, ідентифікаціного коду та свідоцтво про укладення або розірвання шлюбу. Крім того треба надати квитанцію про сплату за послугу. Для отримання паспорта в двацятиденний термін сума сплати становить 363 грн, у десятиденний — 489 гривень. Паспорт дійсний упродовж десяти років. Документи для його заміни подаються за місяць до закінчення цього терміну. Для отримання послуги можна записати до електронної черги на офіційному сайті Державної міграційної служби України https://dmsu.gov.ua/services/online.html, тут же ї оплатити. Або безпосередньо звернутися до відділення  служби і взяти реквізити для оплати.

Відділ держаної міграційної служби в Краснограді працює з вівторка до суботи включно з 09.00 до 18.00, обідня перерва з 13.00 до 13.45.

— Якщо у родині, яка отримує субсидію, є діти , які досягли 14 років батькам необхідно відразу після досягнення синами чи доньками цього віку подати документи для отримання паспорта, — зауважив Володимир Долженко. — Прохання не зволікати, інакше виплату буде призупинено.

Термін виготовлення паспорта для дітей триває 20 робочих днів. Вперше документ у вигляді ID-картки, що посвідчує особу, видається безкоштовно. Для його оформлення потрібно надати свідоцтво про народження дитини, ідентифікаційний код (його також можна замовити в міграційній службі) та додаток № 13 про реєстрацію місця проживання. Останній документ видаються у ЦНАП, які діють при органах місцевого самоврядування.

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page