Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Харків потрапив до «червоної зони» карантину: що це означає для жителів міста й області

Харків потрапив до «червоної зони» карантину: що це означає для жителів міста й області

Обласний центр опинився у найсуворішій частині епідемічного зонування за показником інцидентності, тобто кількості нових випадків захворювання на коронавірус за останні 14 днів на 100 тисяч населення. Допустима норма — 320 осіб. Перша столиця значно її перевищила. Також до «червоної зони» на Харківщині потрапили місто Люботин, Богодухівський, Первомайський та Лозівський райони. Про те, які додаткові карантинні обмеження будуть введені на цих територіях з 19 жовтня, сьогодні о 21.30 у прямому ефірі на фейсбуці та каналі ютуб із пресофісу «Зе-команди» в Харкові розповів голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер. 

Рух транспорту в регіоні наразі залишиться незмінним. Однак, якщо упродовж тижня, динаміка захворюваності на COVID-19 не зміниться в позитивну сторону, карантинні обмеження можуть стати жорсткішими.

Дитсадки та школи теж не закриються, але заклади загальної середньої освіти з наступного понеділка підуть на канікули.

Заклади харчування, торгово-розважальні центри працюватимуть за скороченим графіком, а саме до 20.00. Це обмеження стосується і ринків. Вони повинні зачинятися не пізніше цього часу. 

Для відвідування будуть закриті кінотеатри, фінтес-центри і спортивні зали. Також для відвідувачів тимчасово закриють установи та заклади, які надають соціальні або реабілітаційні послуги родинам, що перебувають у скрутних життєвих обставинах.

Водночас посилиться контроль за дотриманням вимог карантинних обмежень.

У розмові взяв участь лікар-імунолог Андрій Волянський. За словами медика, нас очікує тривалий епідемічний процес. Наразі Україна знаходиться у першій хвилі розповсюдження коронавірусної інфекції. Отже, поступово цією недугою перехворіє майже кожен житель держави. Гарна новина полягає в тому, що  у більшості хвороба протікає безсимптомно або у легкій формі. Важливо зараз максимально захистити громадян, які знаходяться в зоні ризику. Насамперед це люди старшого віку.

Голова ХОДА Олексій Кучер заликав жителів Харківщини допомогти своїм близьким поважного віку по-можливості безпечно почуватися у цей нелегкий період. Зокрема, забезпечити їх продуктами харчування та предметами першої необхідності, аби вони якомога менше бували у людних місцях, зайвий раз не відвідували торговельні заклади тощо. 

Насправді, у ситуації з поширенням коронавірусу кожен несе персональну відповідальність, аби не допустити подальшого стрімкого розповсюдження недуги, — зауважив лікар Андрій Волянський. Для цього потрібно дотримуватися запобіжних заходів: користуватися захисними масками та рукавичками, витримувати соціальну дистанцію. Також необхідно заспокоїтися і не панікувати. 

 

 

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page