Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / У ТОВ «АФ «Пісчанська» фінішує третій етап будівництва молочнотоварного комплексу

У ТОВ «АФ «Пісчанська» фінішує третій етап будівництва молочнотоварного комплексу

Один із корпусів фактично завершений. Його планують ввести в експлуатацію у найближчі кілька тижнів. Інший на початковій стадії зведення, але до вересня його побудують. Після остаточного завершення будівельних робіт проведуть благоустрій прилеглої території. 

За словами директора Департаменту тваринництва ТОВ «Агрофірма «Пісчанська» Костянтина Джумана, третя черга будівництва розрахована на перебування 1920 голів корів. 

У одному корпусі можуть одночасно знаходитися 450 тварин. Приміщення обладнані згідно з сучасними вимогами. Зокрема, кормовим столом,  системами зрошення, вентиляцією, яка у теплу пору року дозволяє тримати температурний режим на 10ºС нижче, ніж у навколишньому середовищі тощо.

Наразі поголів’я ТОВ «АФ «Пісчанської» налічує 3100 тварин, з них 1368 — фуражні корови, а 1170 — дійна череда. Середня продуктивність корів — 35 л молока. У фазі максимальної лактації тутешні корівки дають 45 — 50 літрів молока на добу. 

У процесі виробництва  фактично відсутній людський фактор. Процес доїня відбувається на молочній каруселі GEA Вестфалія виробництва Німеччини, на якій одночасно перебувають 60 тварин.  Від корови молоко трубопроводом відразу потрапляє до автоцистерни, якою транспортується замовнику. Процес охолодження відбуваються в потоці. На підпримстві немає додаткових ємностей для зберігання.

Продукція ТОВ «АФ «Пісчанської» використовується для виробництва високоякісних продовольчих  товарів, у тому числі для дитячого харчування. Господарство входить у топ-5 найпотужніших підприємств України по надоям. Постійним і давнім партнером агрофірми є компанія «Danonе». Зокрема, простокваші для малят цієї торгової марки виготовлені з  молока, виробленого на Красноградщині.

Новозбудований корпус для корів у ТОВ «Агрофірма «Пісчанська»
Незабаром тут з’явиться ще один із корпусів для корів ІІІ черги будівництва на території ТОВ «АФ «Пісчанська»
Процес доїння на молочній каруселі GEA Вестфалія

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page