Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / У річку Берестову випустили малька товстолоба

У річку Берестову випустили малька товстолоба

Зініціював зариблення мешканець Піщанки Олександр Меркулов. З пропозицією долучитися до такої справи він звернувся до земляків на сторінці у фейсбуці. На його заклик відгукнулися кілька однодумців.

Олександр займається розведенням малька. У попередньому році він випускав у Берестову близько 200 кг молодняка риби, цьогоріч вирішив повторити акцію.

— Місцева водойма потерпає від засилля синьо-зелених водоростей. Зариблення допомагає досягти необхідного балансу в річці та стримувати ріст такої «рослинності», відтак запобігти цвітінню води та загибелі річкових мешканців від задухи, — пояснює Олександр Меркулов. — Вдячний всім, хто підтримав мене, зокрема, директорці першої школи Ірині Шкуть за надання транспорту.

Керівниця ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 ім. О. І. Копиленка Ірина Шкуть про ініціативу Олександра Меркулова дізналася з фейсбуку.

— Тема збереження річки надзвичайно актуальна. Важливо, аби це знали і розуміли не тільки дорослі, а і діти.  Хотіла, аби участь у зарибленні взяли учні школи, — розповіла вона. — Планувала організувати підвезення школярів до водойми, але не все склалося, як бажалося. Тож поїхали за мальком власною автівкою. Нехай не багато, але кілька старшокласників разом із нами долучилися до цієї акції.

Відтак у районі міської зони відпочинку активісти випустили до Берестової майже 100 кг маленьких товстолобиків. Олександр Меркулов говорить, що налаштований продовжувати цю роботу. Таким чином чоловік хоче допомогти зберегти річку  для наступних поколінь красноградців.

Фото з архіву Ірини Шкуть

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page