Пятница , 29 Март 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / У публічній бібліотеці підбили підсумки фестивалю-конкурсу, присвяченого Тарасу Шевченку

У публічній бібліотеці підбили підсумки фестивалю-конкурсу, присвяченого Тарасу Шевченку

До участі у ньому організатори запросили учнів і студентів місцевих закладів освіти. Конкурс проводився онлайн у номінації «Інсценізація».  Імена призерів творчого змагання оголосили 9 березня в день 207-річниці від народження славетного митця.

— Подібні фестивалі організовуємо  традиційно. Та на відміну від попередніх років, цьогорічний конкурс був дистанційним, — розповіла провідний бібліотекар КЗ «Публічна бібліотека Красноградської міської ради» Світлана Шаповал. — Конкурсанти завчасно підготували  та записали на відео творчі номери — інсценівки уривків літературних творів Тараса Григоровича Шевченка. Лише фінал і  нагородження призерів відбулися в приміщенні книгозбірні.

За рішенням журі, перемогу здобули старшокласники ліцею № 5 з інсценівкою поеми Т. Шевченка «Катерина». Друге та третє місце посіли учні ліцею № 3 та творчий колектив «Світанок» Красноградського медичного  фахового колледжу відповідно.

Призерів відзначили грамотами, решту учасників – подяками. Також творчі колективи преміювали солодощами та символічними подарунками.

— Ми вдячні всім, хто попри  нинішній непростий час долучився до фестивалю, зберігає і шанує пам’ять про Великого Кобзаря та допомагає передавати її з покоління в покоління, — говорять  у бібліотеці.

Фото: КЗ «Публічна бібліотека Красноградської міської ради»

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page