Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / У Наталинську громаду потрібні патронатні вихователі

У Наталинську громаду потрібні патронатні вихователі

 

Відповідне повідомлення оприлюднили на сторінці сільської ради у фейсбуці.

— Ця послуга тимчасово надається сім’ям, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, мають неповнолітніх дітей і наразі не можуть їх самостійно утримувати, або вирішується питання щодо подальшої долі дитини, яка залишилася без батьківської опіки, тобто усиновлення, влаштування до прийомної сім’ї, ДБСТ, під опіку, — пояснює керівниця служби у справах дітей Наталинської сільської ради Наталія Таран. — На період від трьох до шести місяців такі діти можуть перебувати у сім’ї патронатного вихователя, який забезпечить їм необхідний догляд. Упродовж цього часу надавачам послуги патронату щомісяця виплачуватиметься грошова винагорода та соціальна допомога на утримання і виховання підопічних.

Згідно з чинним законодавством, патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей в родині, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації вихованців у своєму помешканні. Спільно з добровільним помічником (одним із членів подружжя) вона пройшла курси професійної підготовки патронатних вихователів за спеціальною програмою та отримала згоду на таку діяльність всіх повнолітніх членів сім’ї, що проживають у помешканні. Підставою для надання послуг сімейного патронату є договір між цією особою з відповідним органом опіки та піклування.

— Пропонуючи послугу сімейного патронату держава насамперед виходить із інтересів дитини, яка тимчасово не може проживати з рідними людьми. Таким чином  забезпечує захист її прав і сприяє  поверненню до сім’ї, коли життєві умови в ній покращаться, — зауважила співрозмовниця.

Охочим допомогти дітям  у ролі патронатних вихователів пропонують звертатися до служби у справах дітей Наталинської сільської ради за адресою: с. Наталине, вул. Сенченка, 89.

Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=917620989074150&id=100024787732231

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page