Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / У Міноборони пояснили причину потужних обстрілів Харківщини

У Міноборони пояснили причину потужних обстрілів Харківщини

Безпечного місця чи області, куди б не влучали російські ракети, в Україні зараз немає.

Про ситуацію на Харківщині в ефірі національних телеканалів повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

«Залишилось небагато українським Збройним силам для того, щоб вийти на державний кордон у Харківській області. Як Харків, так і Харківська область були переможно фактично звільнені від ворога, і ця відстань, яка залишається до кордону, ворог на сьогодні чинить максимальні зусилля для того, щоб українські Збройні сили не дійшли до цього кордону. За це, безумовно, ідуть бої, ми це розуміємо», — поінформувала вона.

За словами Маляр, динамічна ситуація на фронті змінюється щопівгодини. 

«Говорити про перспективи, про прогнози — це справа невдячна, тому що точний прогноз у війні давати не можна, бо динамічна ситуація змінюється щопівгодини. І будь-яка інформація втрачає актуальність дуже швидко. Єдине, що можна говорити — це, що триває активна фаза війни в Україні, про те, що в Україні немає сьогодні безпечного місця чи області, де би не влучали російські ракети. Тобто ми повинні усвідомлювати, що під загрозою, скажімо, ракетних обстрілів є практично вся територія», — розповіла заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, у травні воїни ЗСУ вийшли на українсько-російський кордон на північному сході від Харкова. Тоді їх привітав Президент України Володимир Зеленський. Але закріпитися на позиціях не вдалося, і уже в червні окупанти відкинули ЗСУ на цьому напрямку, зайняли Тернову, а також два селища — Ізбицьке та Варварівку. Зараз неподалік точаться сильні бої, війська РФ намагаються прорватися біля населеного пункту Рубіжне, а також вийти у напрямку Старого Салтова, Байрака. Окрім того, ворог накопичив сили на півночі від Харкова і намагається прорвати оборону. 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page