Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / У Красноградському районі на ГРВІ хворіють переважно дорослі

У Красноградському районі на ГРВІ хворіють переважно дорослі

Про це свідчать дані Красноградської міжрайонної філії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» станом на 29 жовтня.

— Наразі триває четвертий тиждень від початку епідемічного сезону на грип та ГРВІ. За період з 22 до 29 жовтня на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) захворіли 118 красноградців, із них 21 дитина віком від нуля до 17 років, — повідомила помічник лікаря-епідеміолога Маргарита Даниленко. — Від старту епідсезону 2020/2021 рр. діагноз «грип» не було встановлено в жодного пацієнта. Також жодного хворого з ГРВІ не госпіталізували. Всі лікуються в амбулаторних умовах.

До початку осінніх канікул рівень захворюваності на ГРВІ вихованців закладів загальної середньої освіти району не перевищував критичного показника поширення недуги у понад  20 %. Саме за таких умов можливе тимчасове припинення занять. Тож усі ЗЗСО працювали в штатному режимі. Моніторинг захворюваності учнів та студентів навчальних закладів Красноградщини відбувається постійно. Отже, ситуація під контролем.

Принагідно у лабцентрі нагадують жителям району про необхідність дотримання запобіжних заходів щодо протидії розповсюдженню коронавірусу. У людних місцях громадян закликають перебувати виключно в захисних масках та витримувати соціальну дистанцію у півтора метри. Після відвідин громадських місць обов’язково користуватися антисептичними засобами для рук, а краще за все частіше мити їх  із милом.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page