Вторник , 19 Март 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / У Красноградському краєзнавчому музеї нова виставка — «Хрести України: Надпоріжжя»

У Красноградському краєзнавчому музеї нова виставка — «Хрести України: Надпоріжжя»

Вона містить експонати з колекції громадського історико – етнографічного ставрографічного Музею Хреста «Християнська спадщина нашої землі». Цей заклад культури знаходиться на козацькому хуторі Галушківка в селі Гречаному Петріківського району Дніпропетровської області. У 2013 році його заснував археолог та етнограф Віктор Векленко. На свято Покрови Пресвятої Богородиці музею виповнилося вісім років із дати заснування.

Вперше у Краснограді експозиція гостювала навесні 2018 року та зібрала чимало схвальних відгуків відвідувачів. За цей час колекція помітно розширилася. Тоді налічувала 4000 експонатів, тепер близько десяти тисяч. У ній представлені чоловічі та жіночі натільні та нагрудні хрестики, які носили наші пращури у XVII – XIX століттях. Географія зібрання охоплює 20 областей України.

Через посилення карантинних обмежень відкриття виставки відбулося онлайн. Відеопрезентацію експозиції 13 жовтня розмістили на сторінці краєзнавчого музею ім. П. Д. Мартиновича у фейсбуці. Переглянути її можна у будь-який зручний час.

 

 

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page