Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / У Красноградському краєзнавчому музеї нова виставка — «Хрести України: Надпоріжжя»

У Красноградському краєзнавчому музеї нова виставка — «Хрести України: Надпоріжжя»

Вона містить експонати з колекції громадського історико – етнографічного ставрографічного Музею Хреста «Християнська спадщина нашої землі». Цей заклад культури знаходиться на козацькому хуторі Галушківка в селі Гречаному Петріківського району Дніпропетровської області. У 2013 році його заснував археолог та етнограф Віктор Векленко. На свято Покрови Пресвятої Богородиці музею виповнилося вісім років із дати заснування.

Вперше у Краснограді експозиція гостювала навесні 2018 року та зібрала чимало схвальних відгуків відвідувачів. За цей час колекція помітно розширилася. Тоді налічувала 4000 експонатів, тепер близько десяти тисяч. У ній представлені чоловічі та жіночі натільні та нагрудні хрестики, які носили наші пращури у XVII – XIX століттях. Географія зібрання охоплює 20 областей України.

Через посилення карантинних обмежень відкриття виставки відбулося онлайн. Відеопрезентацію експозиції 13 жовтня розмістили на сторінці краєзнавчого музею ім. П. Д. Мартиновича у фейсбуці. Переглянути її можна у будь-який зручний час.

 

 

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page