Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / Успіхи піаністок Красноградської школи мистецтв

Успіхи піаністок Красноградської школи мистецтв

Учениці викладачки фортепіанного відділення Аліни Зінченко стали лауреатками кількох престижних конкурсів.

Валерія Герасимова

Валерія Герасимова виборола звання Лауреата І премії XVI Міжнародного багатожанрового фестивалю-конкурсу мистецтв «Зіркова весна». Творче змагання проводилося онлайн. На конкурс Лєра та її педагог направили відеозапис виступу дівчини з «Елегією» Миколи Лисенка. Журі високо оцінило виконання піаністкою цього музичного твору.

—Нинішньої весни Лєра вже закінчила навчання в школі мистецтв. Разом ми провели вісім років. Прийшла навчатися зовсім маленькою дівчинкою, якою не видно було із-за інструмента, — пригадує Аліна Зінченко. — На завершення музичної освіти перетворилася у вправну піаністку.

Олександра Ярещенко

Шестикласниця фортепіанного відділення Олександра Ярещенка потішила педагогиню перемогою в іншому онлайн-конкурсі. Саша завоювала перше місце у І Міжнародному фестивалі-конкурсі «Сім нот». Успіх їй приніс «Забутий мотив» композитора  Мікаела Терівердієва.

Учениці 6 класу, сестри  Ліза і Настя Анахіни здобули Гран-прі обласного багатожанрового фестивалю-конкурсу «Зоряне намисто» в номінації «Ансамблі».

Анастасія Анахіна
Єлизавета Анахіна

— Попри карантинні обмеження навчальний рік 2020/2021 виявився для нас результативним, — говорить Аліна Зінченко. — Для учнів важливо випробувати свої сили в умовах конкурсу, відтак краще зрозуміти свої справжні можливості і потенціал для розвитку. Ми хотіли показати себе і в нас це добре вийшло.

Минулого тижня у школі мистецтв відгомонів випускний, попереду тривалі літні канікули. Аби підтримувати техніку володіння фортепіано, кожен учень отримав від педагогині завдання на літо. Вже зараз Аліна Зінченко підбирає вихованцям репертуар, з яким вони підкорюватимуть нові музичні вершини у прийдешньому навчальному році.

Фото з архіву Аліни Зінченко

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page