Вторник , 16 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / «Укрпошта» підвищує тарифи на доставку

«Укрпошта» підвищує тарифи на доставку

Підвищення тарифів пов’язано зі збільшенням логістичних витрат.
За звичайну доставку по Україні посилки вагою до кілограма доведеться сплатити 35 гривень (раніше 31 гривня), вартість експрес-доставки складатиме 45 гривень (раніше — 39 гривень).

З 1 липня тарифи на послуги «Укрпошти Стандарт» підвищуються в середньому в межах України на 14% та в межах області — на 13%. Про це повідомили на офіційному сайті компанії «Укрпошта».

«Перегляд тарифів викликаний передусім збільшенням логістичних витрат на доставку. Проте навіть після перегляду вартості тарифи Укрпошти залишають нижчими порівняно з конкурентами. Для прикладу, відправлення вагою до 1 кілограму в межах України, яке раніше коштувало 31 гривню, після перегляду тарифів буде коштувати 35 гривень, а доставка посилки вагою до 15 кілограмів – 75 гривень порівняно з 65 гривнями до перегляду тарифів», — пояснили у компанії.

Зміни будуть стосуватися і послуги «Укрпошта Експрес». Тут підвищення складе в середньому 14% для пересилання в межах області та 16% — у межах України. Тобто, якщо раніше посилка до 1 кілограма по Україні коштувала 39 гривень, то з 1 липня необхідно буде сплатити 45 гривень.

Вартість послуги «Документи» зросте на 14%. Тарифи на міжнародні відправлення залишаться незмінними.

Крім тарифів, зміни внесли у доставку крупногабаритних відправлень. З 1 липня «Укрпоштою» можна буде пересилати велосипеди, автомобільні бампери, пуфи. У Харкові прийом і видача крупногабаритних відправлень буде здійснюватися у відділенні за адресою — майдан Привокзальний, 2 (з 8:00 до 18:00 з понеділка по неділю). 

«Крупногабаритним вважається відправлення фактичною вагою до 30 кілограмів, довжиною найбільшої сторони від 0,7 метра до 2 метрів та сумою всіх сторін (висота + довжина + ширина) до 3,5 метра», — пояснили в «Укрпошті».

Як зазначили у компанії, «Укрпошта» повернулася до довоєнного графіку роботи у більшості регіонів, виключення складають тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей. 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page