Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Українці зможуть самостійно відкладати кошти на пенсію: особливості нововведень

Українці зможуть самостійно відкладати кошти на пенсію: особливості нововведень

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про казначейський пенсійний план, який має дозволити українцям самостійно відкладати кошти на пенсію. Якщо за проєкт закону проголосують нардепи, люди зможуть робити індивідуальні пенсійні накопичення через Казначейство.

Про це свідчить картка законопроекту №7722 на сайті парламенту. Згідно з пояснювальною запискою, нововведення почнуть працювати вже з 1 січня 2023 року.

Зокрема, українці зможуть формувати добровільні особисті пенсійні накопичення, коштом яких вони в майбутньому отримають додаткове джерело пенсійних виплат. Очікується, що нова процедура дозволить покращити забезпечення старості для багатьох громадян України.

Зазначається, що облік учасників нового плану здійснюватиме Мінцифри, а управлінням активами займатиметься Казначейство.

Уточнюється, що участь у програмі зможуть взяти українці, які станом на момент укладання угоди не досягли віку 65 років. Водночас розміри внесків визначаються платниками самостійно та не мають обмежень.

«Введення казначейського пенсійного плану поступово приводитиме до підвищення рівня соціального захисту людей пенсійного віку, залучення потужного внутрішнього довгострокового інвестиційного ресурсу, що сприятиме збільшенню інвестицій у національну економіку», – додали у пояснювальній записці.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page