Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Акцію до Всесвітнього дня української хустки провели в Петрівському ліцеї Наталинської сільської ради

Акцію до Всесвітнього дня української хустки провели в Петрівському ліцеї Наталинської сільської ради

—Нам дуже хотілося, щоб до ініціативи з нагоди свята вихованці долучилися разом зі своїми рідними: бабусями, мамами, сестричками, — каже директорка закладу Світлана Дзех. — Адже хустка для українок — це не просто головний убір, це наша культурна спадщина. Вона поєднувала жіночі покоління і передавалася як сімейна святиня від матері до дочки. Це була родинна реліквія.

Тематичні світлини зробили не лише учні середньої школи, а й дошкільного підрозділу ліцею. Шестикласниця Богдана Сябро і її маленька сестричка Мирослава віднайшли удома яскраві барвисті платки, які так личать юним панянкам. А четвертокласник Ігор Москалик у вишиванці прикриває хусткою матусині плечі. Зупинися, мить, ти прекрасна! Бо такі хвилини єднання зі своєю дитиною для кожної жінки особливо значимі й дорогі серцю. Сімейний оберіг показала і четвертокласниця Юліана Москалик. А вихованець дошкільного підрозділу Дмитро Зінченко зручно примостився біля бабусі. Хлопчикові надзвичайно приємно було цього дня одягнути святкову сорочечку і побачити свою рідненьку у красивому барвистому головному уборі.

У кожного фото, що виставили діти на сторінці закладу в фейсбуці, своя історія. Добре, що відзначаючи такі дати, і педагоги, і батьки та дідусі з бабусями, повертають юних жителів села до наших витоків, навчають їх змалечку відчувати себе українцями.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page