Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / Театру «Арт-Є. Діти» підкорився «Зоряний олімп»

Театру «Арт-Є. Діти» підкорився «Зоряний олімп»

Театр «Арт-Є. Діти» під час нагородження на  Міжнародному фестивалі-конкурсі «Зоряний олімп»

Наприкінці травня творчий колектив відвідав Полтаву, де взяв участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв під такою назвою. Юні артисти показали нову мінівиставу «Таргани» за книгою Григорія Остера «Шкідливі поради» та отримали перше місце у номінації «Оригінальний жанр». Лауреатам вручили диплом і преміювали грошовим сертифікатом у п’ять тисяч гривень. Вони можуть скористатися ним для участі в одному з фестивалів на вибір, які відбудуться влітку на чорноморському узбережжі.

— Міні-виставу «Таргани» ми підготували за кілька місяців від початку нового року, спеціально пошили костюми та зробили декорації, — розповіла режисер-постановник театру «Арт-Є. Діти» Каріна Абаніна. — Ідею постановки підтримала художній керівник театру Тетяна Підберезна. Центральним елементом сцени є голова професора, з якої з’являються «таргани» та радять дітям, як поводитися в різних ситуаціях. Ці поради викликають посмішку та є повчальними водночас. У спектаклі чимало танцювальних композицій, які поставила хореограф Дана Руденко.

Познайомитися з «Тарганами» у виконанні акторів «Арт-Є. Діти» красноградці зможуть нинішньої п’ятниці під час фестивалю дитячих талантів «Крутіший за всіх!» на Центральній площі міста. Орієнтовний початок свята — 18.00.

Тим часом учасники театру разом із режисеркою почали репетиції нового мініспектаклю за мотивами повісті Едуарда Успенського «Червона рука, чорне простирадло, зелені пальці». Глядачів чекає історія про популярні колись дитячі страшилки.

Фото з архіву Каріни Абаніної

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page