Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Росія розбомбила СІЗО в Оленівці, щоб приховати розстріли українських полонених — Генштаб ЗСУ

Росія розбомбила СІЗО в Оленівці, щоб приховати розстріли українських полонених — Генштаб ЗСУ

Збройні сили Російської Редерації здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. Збройні сили України по району населеного пункту Оленівка ракетних і артилерійських ударів не завдавали, заявили в Генштабі ЗСУ.

В українському командуванні  наголосили , що російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі — звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ на тимчасово окупованій території Донецької області.

«Ракетні війська і артилерія ЗС України, завдяки отриманій від країн-партнерів високоточній зброї, завдають винятково точних ударів тільки по військових російських об’єктах та в повному обсязі неухильно дотримуються принципів та виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели та не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де ймовірно утримують військовополонених побратимів», — підкреслили в ЗСУ.

В Генштабі додали, що окупанти продовжують свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільної інфраструктури та населення, приховуючи цим власні підступні дії.

«Відтак, такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення  з боку Збройних Сил України є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе росія — країна-агресор, окупант і спонсор тероризму», — йдеться в заяві.

Наслідки обстрілу на разі уточнюються. Водночас у мережі з’явилось відео жахливих наслідків удару по будівлі з українськими полоненими.

СКРІНШОТ З ВІДЕО ПРОПАГАНДИСТІВ

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page