Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Окупанти цинічно вбивають наймолодших українців: 53 дитини в Харківській області вже ніколи не зможуть піти до школи

Окупанти цинічно вбивають наймолодших українців: 53 дитини в Харківській області вже ніколи не зможуть піти до школи

На жаль, цьогорічний День знань для маленьких жителів Харківщини не відвівся у звичному форматі. Замість першого дзвоника — звук сирени та ракет, випущених країною-агресором. Замість шкіл, ліцеїв — руїни. Ворожа армія забрала у дітей можливість ходити до школи, вчитись, спілкуватись з друзями та просто жити під мирним небом.

Країна-агресор позбавлена моралі та будь-яких людських проявів. За інформацією харківських ювенальних прокурорів, на сьогодні російські військові забрали життя 53 дітей. Отримали поранення 159.

30 серпня внаслідок артилерійського обстрілу Шевченківського району м. Харкова отримала поранення 6-річна дівчинка.

17 серпня військові рф цинічно обстріляли, за попередньою інформацією, крилатою ракетою «Іскандер 9М727» гуртожиток у Салтівському районі м. Харкова. Поранено дівчинку 12 років.

Також одна з ракет потрапила у приватний сектор Краснограда. Під час вибуху у будинку в одній кімнаті знаходилась родина. Батьки загинули, а дівчину вибуховою хвилею викинуло на подвір’я. Дитина отримала поранення.

Регулярними бомбардуваннями та обстрілами об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів у Харкові пошкоджено 248 закладів освіти, повністю знищено — 21.

На території області внаслідок обстрілів пошкоджено 202 заклади освіти, 27 знищено повністю. Крім того, пошкоджено будівлі 74 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

Ці дані не є остаточними, оскільки відсутня можливість огляду місць обстрілів в районах активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях, наголошує Харківс ька обласна прокуратура.

У всіх кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами порушення законів та звичаїв війни, забезпечено належне процесуальне керівництво органами прокуратури регіону. Триває збирання та фіксація доказів військових злочинів з боку окупантів.

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page