Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Про масовані атаки росіян і незламність українців

Про масовані атаки росіян і незламність українців

Уранці 10 жовтня Росія атакувала різними ракетами низку областей України. Зокрема, під ударами опинилися Вінницька, Львівська, Кіровоградська, Миколаївська, Полтавська, Тернопільська, Житомирська, Хмельницька, Дніпропетровська та Київська області, а також Київ.

У Генеральному штабі Збройних Сил України повідомили, що ворог використав 84 крилаті ракети, а також 24 безпілотники, зокрема, 13 іранських дронів «Шахід-136». Наші воїни ліквідували 56 ворожих цілей.

Жертвами масованого удару стали 19 осіб, 105 травмованих. Постраждали об’єкти інфраструктури, заклади освіти й культури. Ворог бив по ТЕЦ і підстанціях.

Багато населених пунктів, зокрема і великих міст, залишилися без електропостачання. На ранок 11 жовтня практично скрізь його було відновлено. Але для балансування енергосистеми у Києві, де об’єкти енергоінфраструктури значно пошкоджені, вводяться  графіки погодинних відключень електроенергії. Представники влади й енергетики закликають усіх українців економити електроенергію, не вмикати прилади, без яких можна обійтися. Особливо в період пікових навантажень, із 17.00 до 22.00.

Вороги випробовують українців на міцність. Обстріли території нашої держави продовжилися і в наступні дні. Але недарма говорила Ліна Костенко:

 «Ми воїни. Не ледарі. Не лежні

І наше діло праведне й святе.

Бо хто за що, а ми за незалежність.

Отож нам так і важко через те».

Тримаймося! Україна переможе.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page