Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Про головне із сесії міськради

Про головне із сесії міськради

У четвер, 31 березня, відбулася чергова сесія Красноградської міської ради. Головувала на зібранні очільниця громади Світлана Кривенко.

Перед початком пленарного засідання присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто загинув унаслідок збройної агресії російської федерації.

     На порядку денному розглянули двадцять дев’ять питань. Зокрема, затвердили звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Красногроадської міськради у 2021 році. Крім того, депутати взяли до відома низку інформацій щодо виконання місцевих програм, як-от охорони навколишнього природного середовища, розвитку та збереження об’єктів комунальної власності, безпеки дорожнього руху, регулювання чисельності безпритульних тварин, підтримки ОСББ, пожежної безпеки та ін.   

Турбота про людей

     Світлана Кривенко подякувала депутатам, а також небайдужим мешканцям громади за активну участь в усіх соціально значущих заходах, які організовує нині міськрада. Адже будь-яка допомога у цей непростий час надзвичайно важлива.

     — Починаючи з 24 лютого й досі міська рада працює без вихідних днів, — зазначила Світлана Миколаївна. — Колектив чітко виконує всі покладені на нього завдання. Одне з найважливіших — прийом, розміщення та надання допомоги людям, які через війну вимушено покинули свої домівки. Сьогодні на території міськради офіційно зареєстровано понад чотири тисячі внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Переселенці розміщуються не лише в Краснограді, а й у Миколо-Комишуватському, Хрестищенському, Зорянському та Іванівському старостинських округах. Місцеві жителі, підприємці, фермери й аграрії всіляко допомагають продуктами харчування та речами. У міськраді ВПО можуть отримати крупи, цукор, муку, консервацію, одяг, іграшки та інше. Перелік того, що пропонуємо людям, постійно змінюється. Також нам вдалося зібрати й відправити гуманітарку для Балаклії та Ізюма. Особливо вдячна Зачепилівській та Кегичівській селищним радам, які постійно підтримують нашу громаду, надаючи потрібну допомогу.

Ліки в умовах воєнного стану

     За словами депутатки міськради, сімейної лікарки Наталії Щербини, місцева поліклінічна служба нікому не відмовляє в наданні медичної допомоги. Сімейні лікарі обслуговують як красноградців, так і дітей та самих  внутрішньо переміщених осіб. Аби одержати «доступні ліки» переселенцям пропонують тимчасово укласти декларацію з лікарем. До речі, у лікаря-ендокринолога можна отримати метформін та інсуліни.

     Депутатка Яна Дідус порушила проблему забезпечення ліками онкохворих та пацієнтів психотропними препаратами. Центральна районна лікарня не має таких медикаментів, оскільки вони не входять до Нацпереліку. Наразі місцеві медики кажуть, що вихід тут один — телефонувати на гарячу лінію 0-800-507-39. Працює вона цілодобово. Вашу заявку зафіксують та опрацюють. Потрібні ліки за можливості доставлять волонтери.

Щодо автобусних перевезень

     Наразі вдалося відновити всі автобусні маршрути на території громади. Однак з першого квітня ТОВ «Фенікс» повідомило про підвищення вартості проїзду. Таке рішення пов’язане зі зростанням ціни на пально-мастильні матеріали. Керівництво «Фенікса» пояснює, що востаннє за розрахунок брали вартість одного літра бензину 26-27 гривень. Отож такий крок вимушений. Якщо перевізнику вдасться закупити пальне за прийнятними цінами, тоді можна говорити й про зниження вартості квитка.

     Міський голова Світлана Кривенко зазначила, що пенсіонери, як і раніше, користуються громадським транспортом безкоштовно. Міськрада відшкодовує ТОВ «Фенікс» витрати за пільгове перевезення пасажирів. Уже перераховано кошти за лютий цього року.  Очільниця громади звернулася до депутатського корпусу з проханням проводити з мешканцями населених пунктів роз’яснювальні бесіди. Люди мають усвідомити, що автобус на маршрут не може виїжджати заради кількох пасажирів. Бо такий рейс виявиться нерентабельним і від нього перевізникові доведеться відмовитися. Отож для того, щоб громадський транспорт курсував регулярно, потрібно ним активно користуватися.

 

Про нас Касьянова Світлана

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page