Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Посилилася відповідальність за порушення законодавства про рекламу

Посилилася відповідальність за порушення законодавства про рекламу

З восьмого січня 2022 року набув чинності ЗУ від 10.09.2021 №1750-IX «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі». Документ визначає поняття «дискримінаційна реклама», «дискримінаційна реклама за ознакою статі». Це впливає на зміст оголошень про вакансії, — попередили у Красноградській філії Харківського обласного центру зайнятості.

Зокрема, забороняється використовувати в них твердження та/або зображення, які є дискримінаційними за ознаками походження людини, її соціального та майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, ставлення до релігії, за мовними ознаками, родом і характером занять, місцем проживання, а також такі, що дискредитують товари інших осіб.

За порушення вимог частини 3 статті 241 Закону України «Про рекламу» передбачені штрафні санкції. Порушникам законодавства доведеться сплатити до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент вчинення порушення. Порядок сплати визначений Кабінетом Міністрів України.

 

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page