Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Подорожувальникам на замітку

Подорожувальникам на замітку

Під час засідання 25 січня Рада Європейського Союзу ухвалила нові правила для вільних подорожей в умовах пандемії. Вони набудуть чинності з першого лютого нинішнього року.

Відтак  карантинні обмеження не залежатимуть від того, з якої країни в’їжджає людина. Виняток із цієї умови стосується тільки держав, де значно поширений COVID-19. Тож перепустками для в’їзду у країни ЄС стануть електронні сертифікати, які підтверджують:

  • повний курс вакцинації;
  • негативний тест;
  • одужання від COVID-19.

Подорожувальників, які не матимуть відповідних цифрових документів, можуть зобов’язати пройти тест на COVID-19 не пізніше, ніж за 24 години до або після прибуття за кордон. Без сертифікатів можуть подорожувати діти до 12 років. Для підлітків та молоді від 12 до 18 років діятимуть ті самі правила, які і для дорослих.

Нагадаємо, що 19 січня  Кабінет міністрів України своїм рішенням скоротив дію «зелених» COVID-сертифікатів з 365 до 270 днів. Це означає, що тепер після дати отримання другої дози вакцини він діятиме  дев’ять місяців, а не рік, як було раніше. Також затверджені клінічні підстави для формування сертифікату після отримання бустерної дози. Він також буде чинним упродовж 270 днів після крайньої дати проведення щеплення. В уряді обіцяють, що отримати цей документ у застосунку «Дія» стане можливим до кінця січня.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page