Четверг , 28 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Повірка газових лічильників: хто оплачує послугу

Повірка газових лічильників: хто оплачує послугу

Планова повірка побутових лічильників, пов’язаний з нею монтаж/демонтаж та транспортування проводиться за рахунок операторів газорозподільчих мереж, — нагадали в управлінні зовнішніх комунікацій АТ «Харківгаз».

Однак споживачі газу та оператори ГРМ можуть ініціювати позапланові повірки обладнання. У такому випадку витрати оплачує сторона- ініціатор. Споживачеві, який хоче провести позапланову повірку лічильника, необхідно звернутися із заявою до центру обслуговування 104.ua Клієнтський простір.

Повірку побутових лічильників газу здійснює РГК Метрологічний центр, розташований на базі АТ «Харківгаз». Така перевірка —  повністю автоматизований процес.  Системи повірки відповідають міжнародним стандартам та директиві ЄС про вимірювальні прилади. Високоточні установки центру дозволяють перевірити  прилади обліку газу будь-якого типорозміру та виробника, — зазначають у компанії.

З початку року РГК Метрологічний центр повірив понад 80 тис. побутових лічильників газу. Найбільша кількість стосувалася приладів обліку клієнтів АТ «Харківгаз».

Фото до публікації: управління зовнішніх комунікацій АТ «Харківгаз»

 

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page