Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Пенсійне посвідчення в «Дії»: як буде працювати електронний документ

Пенсійне посвідчення в «Дії»: як буде працювати електронний документ

Електронне посвідчення має таку ж юридичну силу як і його паперовий аналог
Починаючи з сьогоднішнього дня пенсійне посвідчення стало доступним у застосунку «Дія». Про це повідомляють у Пенсійному фонді України.
«Завдяки спільним зусиллям Міністерства цифрової трансформації України та Пенсійного фонду України сьогодні пенсійне посвідчення стало доступним для громадян у вигляді цифрового документу у мобільному застосунку «Дія», — йдеться у повідомленні.
Електронне пенсійне посвідчення у «Дії» стане доступним тим громадянам, які отримували пенсійне посвідчення після 2014 року.
«Пенсійне посвідчення одержувача пенсії за віком підтягнеться в Дії автоматично, одержувачам інших видів пенсії необхідно завантажити посвідчення самостійно», — додають у фонді.
Інші пенсіонери, аби користуватись новою послугою мають змінити посвідчення старого зразку на нове.
«Пенсіонерам, які отримували пенсійні посвідчення у вигляді книжечки, для можливості відображення в Дії слід замінити посвідчення, звернувшись до Пенсійного фонду України online (через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду) або до будь-якого з сервісних центрів Фонду», — йдеться у повідомленні.
У Пенсійному фонді також нагадують, що електронне пенсійне посвідчення має таку ж юридичну силу як і паперове пенсійне посвідчення та підтверджує призначення пенсії.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page