Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Небезпечний сезон відчинених вікон

Небезпечний сезон відчинених вікон

Біда може трапитися, якщо дорослі зайняті своїми справами і не слідкують за чадами

У Красноградському відділенні КНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» розповіли про два неприємні випадки, котрі трапилися у нашій громаді останнім часом. Пов’язані вони із дітьми. І хоча дворічні малюки живуть за різними адресами, ситуація з ними розвивалася майже за одним сценарієм.

Отож, літо, спека. Щоб менше страждати від високої температури, в квартирах на мікрорайоні 3 і на вул. Першотравневій у Піщанці, господарі відчинили вікна. На підлозі бавилися діти. Ніщо не передбачало біди. Аж ось літню тишу порушив крик…

—Напевне, дорослі сподівалися: москітна сітка на вікна убереже малечу від падіння, — каже старший фельдшер Ольга Завалішина. — Але саме такі рамки є найбільшою пасткою: діти летять униз разом із ними. А там асфальтне покриття. Результат «приземлення» — травми. Навіть якщо квартира — на першому поверсі.

Тому тата і мами, бабусі з дідусями, не легковажте. Відсуньте меблі від вікна: ніяких стільців і крісел поруч. Не відчиняйте вікно навстіж, особливо із москітною сіткою. Поставте замки на ручки вікна, щоб його неможливо було відчинити без вашої допомоги. І, звичайно, поговоріть із дітьми, поясніть їм небезпеку. Навіть у два-три роки вони можуть запам’ятати, що вилазити на підвіконня не можна, буде боляче.

Бережіть своїх дітей і онуків.

 

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page