Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / На Харківщині окупанти знищують українські книжки: не шкодують навіть дитячих видань, де майже немає тексту

На Харківщині окупанти знищують українські книжки: не шкодують навіть дитячих видань, де майже немає тексту

Окупанти збираються розпочати на тимчасово захоплених територіях навчання російською мовою.

В окупованих населених пунктах Харківської області російські загарбники мають намір знищити всю літературу українською мовою, включно з дитячими ілюстрованими виданнями, в яких майже немає тексту. Про це повідомляє Борівська селищна рада у Telegram.

Згідно з наявною інформацією, окупанти збираються розпочати на території Борівської громади навчання російською мовою. Для цього вони планують доставити у місцеві школи російськомовну літературу з Краснодарського краю.

«Російські програми та підручники у школи Борівщини також обіцяють завезти з Краснодарського краю. Тим часом на окупованих територіях триває боротьба з українськими підручниками та літературою. Відомо, що шкільні бібліотеки сусіднього Куп’янського району вже отримали розпорядження від окупаційної влади скласти реєстр усіх наявних у них книг, виданих починаючи з 1991 року, та утилізувати їх. Знищенню підлягають навіть казки та дитячі ілюстровані книжки, де майже немає тексту», – йдеться у повідомленні.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page