Вторник , 19 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / На СOVID-19 захворіли 25 медиків Красноградщини

На СOVID-19 захворіли 25 медиків Красноградщини

Під час наради в Красноградській ЦРЛ 02 грудня 2020

Про це свідчать офіційні дані Красноградського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області.  За весь період спостереження тут зареєстрували 19 випадків гострого професійного захворювання коронавірусом у медичних працівників центральної районної лікарні та шість у медиків КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району». Такі цифри під час наради з керівниками і головами лікарсько-консультативних комісій закладів охорони здоров’я Красноградського, Зачепилівського, Кегичівського та Сахновщинського районів озвучив начальник місцевого відділення фонду соціального страхування Володимир Філіпських. Зустріч відбулася 2 грудня в приміщенні ЦРЛ.

З урахуванням сусідніх районів хворобу на підставі відповідних лабораторних досліджень виявили у 38 медичних працівників. У тому числі у двох медиків Сахновщинської ЦРЛ та 11 у КНП «ЦПМСД Зачепилівського району».

За кожним таким фактом проводиться епідеміологічне розслідування за місцем роботи працівника, у якому чітко визначається обставини, час і джерело інфікування, а також низка інших критеріїв. Зокрема, забезпеченість закладу охорони здоров’я засобами індивідуального захисту, чи роз’яснюють працівникам, як ними правильно користуватися, чи ведеться облік таких інструктажів. Також розслідують, чи дотримуються робітники заходів безпеки, а саме, порядку одягання та знімання захисних засобів, протиепідемічного режиму клінічного маршруту пацієнта тощо. З’ясовується можливість контакту медика із ймовірним чи встановленим випадком захворювання на ковід поза межами місця роботи.

Епідеміологічне розслідування проводять фахівці Красноградської міжрайонної філії ДУ «Харківський обласний лабораторний центр» МОЗ України. За його результатами, а також висновком профпатолога щодо встановлення діагнозу, пов’язаного з COVID-19, складається відповідний акт. Цей документ є ключовою умовою для отримання страхових виплат, передбачених ЗУ «Про загальнообов’язкове державне страхування» та ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб» після визнання захворювання, пов’язаним із виробництвом.

За інформацією Красноградського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області, на друге грудня розслідувано:

по Красноградській ЦРЛ  14 випадків, по ЦПМСД Красноградського  району – два. Щодо лікарні в Сахновщині та центру первинної медико-санітарної допомоги в Зачепилівці, цифри завершених розслідувань два та сім відповідно.

Решта випадків ще розслідуються.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page