Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / На Красноградщині триває перший тур вакцинації від коронавірусу

На Красноградщині триває перший тур вакцинації від коронавірусу

На цьому етапі профілактичним щепленнням підлягають медичні працівники, які безпосередньо працюють з ковідними пацієнтами у стаціонарі. Також фахівці екстреної медичної допомоги, які доправляють хворих для госпіталізації та лаборанти, що проводять забір біологічного матеріалу у пацієнтів із підозрою на COVID-19 та відповідні дослідження. На 19 березня провакцинували більше 20 медиків місцевих закладів охорони здоров’я, — повідомили в КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Красноградського району».

— Щеплення проводить мобільна бригада, яка складається з лікаря, медичної сестри та водія. Вона  працює на виїзді  щодня з 08.00 до 16.00 згідно зі встановленим графіком, — пояснила в. о. керівника Центру Руслана Равлюк. —Для вакцинації використовується препарат CoviShield. Раніше  Красноград отримав 300 доз цієї вакцини.

За словами лікарки, наразі  чимало красноградців звертаються до закладів охорони здоров’я з проханням зробити щеплення від COVID-19. Однак цей процес відбувається за чітко визначеним планом, якого медики зобов’язані дотримуватися. Зокрема,  у другому турі вакцинації планується прищепити медичних працівників первинної медицини та інших закладів охорони здоров’я, фахівців соціальних служб і громадян, яким виповнилося більше 80 років. Імунізація проводитиметься у пунктах щеплення.

Тож громадян просять з розумінням ставитися до ситуації. Поступово профілактичними щепленням від коронавірусу будуть охоплені всі категорії населення.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page