Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / МОН розробило кілька моделей для початку навчального року: формат можуть змінити будь-коли

МОН розробило кілька моделей для початку навчального року: формат можуть змінити будь-коли

Формат навчання залежатиме від безпекової ситуації в країні і може бути змінений у будь-який час.

Міністерство освіти та науки розробило декілька моделей для початку навчального року.

Про це повідомив перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко в ефірі інформаційного телемарафону.

«Міністерство науки та освіти розробило декілька моделей для початку навчального року. Найголовніше, це залежить від безпекової ситуації в країні. Завдяки ЗСУ ми впевнені у нашій перемозі, але ми не маємо забувати про те, що є тимчасово окуповані області або ті, де відбуваються бойові дії, що безпосередньо несуть загрозу для життя і здоров’я всіх слухачів та учасників освітнього процесу», — сказав Вітренко.

Він зазначив, що для тимчасово окупованих територій та тих, які знаходяться на лінії розмежування, передбачено виключно онлайн навчання.

«Якщо, відповідно до наказу Мінреінтеграції, територія є тимчасово окупованою, то там навчальний рік розпочнеться в онлайн форматі. Якщо територія є особливо небезпечною, тобто це лінія розмежування плюс 40-60 км, це та територія, яка може бути під впливом артилерійського вогню, то там також буде онлайн освіта. Школа є територією безпеки і, якщо небезпечна територія, то навчання відбуватиметься винятково онлайн», — акцентував Вітренко.

Він додав, що в тих регіонах країни, де дозволяє безпекова ситуація, для слухачів освіти та учасників освітнього процесу розглядається декілька варіантів і серед них офлайн навчання.

«Міністерство освіти та науки робить все, щоб у кожної людини був вибір. Тому ми маємо враховувати думку і тих людей, які за офлайн навчання, і тих, хто за онлайн. Ми формуємо такі пропозиції, які дозволять будь-якого часу змінити форму навчання. Тобто, чи то люди захочуть онлайн, чи офлайн. Не потрібно хвилюватися — нікого не відрахують. У нас в країні зараз йдуть військові дії, тому кожне рішення має дійсно бути зумовлено безпекою», — підкреслив Вітренко.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page