Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Надзвичайні події / Майже 100 аварій трапилися на дорогах Красноградщини торік

Майже 100 аварій трапилися на дорогах Красноградщини торік

Упродовж 2020-го правоохоронці зареєстрували в районі 99 дорожньо-транспортних пригод. Дві з них були з летальними наслідками, загинули двоє людей, — повідомили в Красноградському відділі поліції.

За перші двадцять днів нового 2021-го сталися дві ДТП, за аналогічний період попереднього року їх було п’ять.

Одними з основних причин аварійних ситуацій фахівці називають порушення безпечної швидкості та інтервалу або дистанції між транспортними засобами під час руху. Вимоги щодо швидкості визначені пунктами 12.1 — 12.3 Правил дорожнього руху (ПДР). 

Під безпечною швидкістю насамперед розуміють таку, яка дозволяє водієві контролювати рух автівки та надійно керувати нею. У рамках діючих обмежень кожен керманич обирає для себе оптимальну швидкість руху в залежності від стажу та навиків водіння, а також дорожніх умов та обстановки.

Зокрема, наявності перешкод на певній ділянці автошляху, інтенсивності та рівня організації дорожнього руху (наявність дорожньої розмітки, дорожніх знаків, дорожнього обладнання, світлофорів та їхній стан), а також факторів, що  з урахуванням пори року, періоду доби, атмосферних явищ, освітленості дороги) характеризують видимість у напрямку руху, стан поверхні проїзної частини (чистота, рівність, шорсткість, зчеплення), а також її ширину, величину похилів на спусках і підйомах, віражів і заокруглень, наявність тротуарів або узбіч, засобів організації дорожнього руху тощо.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page