Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Красноградщина завершує збирання ранніх зернових

Красноградщина завершує збирання ранніх зернових

Як повідомляє Харківська обласна військова адміністрація, на 25 серпня у Харківській області зібрано майже 90% зерна нового врожаю.
Збирання ранніх зернових та зернобобових культур завершили у Лозівському районі.
«Ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 314 тис. га (90%). Зібрано 1124 тис. тонн зерна при середній урожайності 36 ц/га», — розповіли у ХОВА.
У Лозівському районі намолотили понад 260 000 тонн зерна з площі 73 000 гектари, середня врожайність склала 36 центнерів із гектара.
У Красноградському районі обмолотили 97% площ. Це — 58 тисяч гектарів при середній врожайності 42 центнери з гектара. Усього намолотили 242 000 тонн зерна.
Як зазначили у департаменті агропромислового комплексу ХОВА, найвища урожайність ранніх зернових та зернобобових культур по області зафіксована у Богодухівському районі — 43 центнери з гектара. На сьогодні там зібрали врожай із 70% площ, намолотили 172 000 тонн зерна.
На полях Харківської області були залучені 795 зернозбиральних комбайнів, для перевезення зерна використали 1070 одиниць транспортних засобів.
«Погодні умови у серпні сприяли проведенню польових робіт. Господарства області збирали кукурудзу на силос, проводили роботи з підготовки ґрунту під посів озимих культур», — розповіли у ХОВА.
З початку жнив через обстріли російськими окупантами в Харківській області згоріло понад 238 гектарів пшениці та два гектари ячменю.

Про нас Nadiya Lyahova

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page