Пятница , 29 Март 2024
На головну / ДОЗВІЛЛЯ / Культура / Красноградці представили виставу «Коло Свароже» у відборі міжнародного фестивалю

Красноградці представили виставу «Коло Свароже» у відборі міжнародного фестивалю

Двадцятого лютого учасники народного аматорського театрального колективу «Арт-Є» Красноградського будинку культури виступили з нею в рамках відбіркового туру VІ-го Міжнародного фестивалю аматорських театрів імені В.К. Гужви «В кулісах душі».  Мистецька подія відбулася на Харківщині в смт Пісочин.

— Цей спектакль  виник на основі міфології, обрядів, пісень і текстів із «Велесової книги», — розповіла режисерка вистави Тетяна Зібарова. — У ньому задіяні 15 акторів, які відвідують основну та підготовчу групу  театрального колективу. Для  постановки вокальних номерів залучали професійного викладача з фольклорного співу Надію Малахову. Приємно,що наша робота знайшла відгук у глядачів.

Участь у відборі фестивалю «В кулісах душі» увінчалася для «АРТ-Є» кількома дипломами. За акторську роботу журі відзначило Євгенію Александрову, Наталію Сіліну та Поліну Муц.  Також відзнаки удостоїлася вокальний керівник Надія Малахова. Крім того театральний колектив нагородили за збереження та популяризацію обрядів і звичаїв і вручили диплом за кращий акторський ансамбль.

Нагадаємо, прем’єра вистави «Коло Свароже» на сцені місцевого будинку культури відбулася 21 грудня 2021-го. Публікація про подію була в номері газети від 06 січня нинішнього року.

Фото з архіву театрального колективу «АРТ-Є»

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page