Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / З першого вересня батьки самостійно підвозитимуть дітей до школи з однієї громади в іншу

З першого вересня батьки самостійно підвозитимуть дітей до школи з однієї громади в іншу

З початку нового навчального 2021/2022 року Наталинська сільська рада припинить фінансування перевезення дітей з Мартинівського та Кобзівського старостинських округів на навчання в заклади загальної середньої освіти Краснограда. Про це повідомила начальник відділу освіти Красноградської міської ради Антоніна Турова. До цього часу послугою користувалися більше 70 школярів.

У Наталинській сільраді  таке рішення пояснюють економією бюджетних коштів.

—У громаді створені всі умови для надання якісних освітніх послуг, — говорить сільський голова Олена Третяк. — Тому оплачувати поїздки за сорок кілометрів вважаємо недоцільним.

Законодавство дозволяє батькам обирати школу для дітей за власним вибором. Однак, школярі мають право на першочергове зарахування до тих закладів освіти, за якими закріплена територія, на якій вони мешкають. Отже,  якщо місцеві ЗЗСО їхніх рідних не влаштовують і  вони бажають, аби  сини та доньки навчалися за межами територіального розподілу, витрати лягають на їхні гаманці. Альтернатива — перевести хлопців і дівчат на навчання до школи поблизу. До старту навчального року залишається небагато часу. Тож із рішенням варто поквапитися.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page