Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Зима близько: у райдержадміністрації провели штаб із підготовки до прийдешнього опалювального сезону

Зима близько: у райдержадміністрації провели штаб із підготовки до прийдешнього опалювального сезону

Про стан готовності об’єктів соціальної інфраструктури та житлового фонду 31 серпня звітували керівники територіальних громад Красноградщини.

У Красноградській міській раді станом на початок вересня відповідні гідравлічні випробування систем теплопостачання провели у 97 % багатоквартирних будинків. Технічні проблеми виникли у багатоповерхівках на вулиці Харківській, 125 у Краснограді та селищі Дослідному, однак вони вирішуються. На балансі місцевого житлово-ремонтного експлуатаційного підприємства перебуває 101 висотка. Фактично майже всі вони готові до централізованої подачі тепла.

У ККП «Водоканал» повідомили, що підготувалися до зимового періоду на 77 %. Каналізаційно-насосні станції та очисні споруди підготовлені повністю, готовність свердловин – 90 %.

У Наталинській ТГ житловий фонд і заклади освіти готові на 100%, культури на 95%. Із дев’яти  котелень, вісім уже ладні працювати. Система теплопостачання пройшла контроль на 80%.  З бюджету сільської ради виділялися понад 450 тис. грн Красноградському підприємстві теплових мереж та більше 500 тис. грн. ККП «Водоканал» на відповідні підготовчі роботи. У громаді непокояться за процедуру перепідключення абонентів до нового водогону. У «Водоканалі» запевняють, що все буде гаразд.

Повністю теплові мережі та систему водопостачання до старту опалювального сезону підготували в Зачепилівській громаді. Очисні споруди тут готові на 75 %, а житловий фонд на 87 %. Триває тендер на закупівлю 249 тонн вугілля. Також продовжуються капітальні ремонти харчоблоків у двох закладах загальної середньої освіти. З ними обіцяють впоратися до середини вересня.

До опалювального сезону планомірно готуються у Кегичівській ТГ. У Сахновщинській та Старовірівській громадах мають проблеми із облаштуванням топкових засобами дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку природного газу в закладах соціальної сфери. Однак переконують, що встигнуть до початку періоду теплопостачання. Нагадаємо, він старує 15 жовтня.

Також до зими активно готуються дорожники. За інформацією керівника філії «Красноградське ДЕП» Олександра Боровського на кінець серпня рівень забезпечення піском для посипання доріг становить 43 % до потреби, сіллю  — 15 %. До першого жовтня мають вийти за цими показниками на 70 % готовності. З 17 одиниць техніки підготовлені 15. Подібна ситуація з підготовкою до зими спостерігається й у колег, які обслуговують дороги в інших громадах Красноградщини.

В райдержадміністрації націлюють керівників органів місцевого самоврядування пожвавити підготовчий процес до опалювального сезону та завчасно закрити всі проблемні питання. У їхньому вирішенні обіцяють всебічну підтримку.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page