Суббота , 20 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Дитячому садочку № 5 виповнилося 55 років

Дитячому садочку № 5 виповнилося 55 років

Цю дату заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 5 Красноградської міської ради Харківської області відзначив 20 лютого 2022 року. Минуло понад півстоліття з дня заснування садочка. Цей період був сповнений цікавими подіями, досягненнями і перемогами колективу. Для історії – лише мить, а для закладу — епоха, що об’єднала  два століття.

Ясла-садок № 5 почав працювати у лютому 1967-го. Новозбудоване приміщення  було розраховане на 140 місць, але охочих його відвідувати виявилося значно більше. Щоденно тут приймали 170 вихованців, у кожній групі — до сорока малюків. Кімната, де вони перебували,  використовувалася для ігор, навчання, харчування і відпочинку. Спалень не було, тому під час денного сну розкладні ліжка розташовували у груповій, а інколи навіть в роздягальні. Майже тридцять дітлахів знаходилися у закладі цілодобово.

Тоді у приміщенні не було центрального опалення. Будівля обігрівалася дровами та вугіллям. Молодий колектив однодумців на чолі з першою завідувачкою Надією Кирилівною Толубко з ентузіазмом облаштовував групові кімнати, музичну залу, харчоблок, ігрові майданчики тощо.

Із грудня 1975-го дитсадок очолила Олександра Петрівна Копилова. Збільшувався колектив, талановиті педагоги шукали ефективні методи навчання і виховання дітей, робили все можливе, щоб малечі було весело і комфортно. Поступово зміцнюється матеріально-технічна база закладу дошкільної освіти. Влітку 1983-го естафету керівництва закладом прийняла Ніна Миколаївна Шуняєва. У садочку вона працювала майже з часу його відкриття. При її безпосередній участі проводився капітальний ремонт будівлі закладу. Веранди переобладнали під спальні кімнати і провели централізоване опалення. Лагодилися дахи павільйонів, облаштовувалися нові ігрові  конструкції на дитячих майданчиках. На подвір’ї привели до ладу  басейн, облаштували окреме приміщення для пральні. На території висадили  троянди , заклали липову алею.

Особливу увагу Ніна Миколаївна приділяла професійному зростанню педагогічного колективу. Працівники стали постійними учасниками конкурсів професійної майстерності районного, обласного та Всеукраїнського рівнів, брали участь у різноманітних конкурсах самодіяльності. Плинув час, життя вимагало змін. Відтак відбулося  об’єднання двох закладів дошкільної освіти — № 5 та № 10.

Яслами-садком №10 керувала Олександра Пилипівна Гаврилко. Під її керівництвом заклад відзначався як один з найкращих на Красноградщині з гарною матеріальною базою, просторими приміщеннями, спальними кімнатами, басейном, сучасним медичним комплексом, фізкультурним залом і майданчиками. Садочок мав власне підсобне господарство, функціонувала теплиця. Об’єднані колективи, які очолила Ніни Миколаївни Шуняєва, спрямували свої зусилля на подальший розвиток дитсадка.

Саме тоді він набув статусу фізкультурно-оздоровчого закладу та увійшов до  мережі «Шкіл сприяння здоров’ю».

Нині закладом дошкільної освіти № 5 керує Надія Володимирівна Литвин. Колеги знають її, як енергійну, творчу людину. Під її керівництвом збільшилася мережа груп, в рамках гурткової роботи організовано вивчення англійської мови. Завдяки участі в мініпроєктах, установили енергоощадні вікна та двері, капітально відремонтували харчоблок, їдальню, пральню, спортивну та музичну залу тощо. Більш сучасною та привабливою стала територія. Тут з’явилися нові тротуарні доріжки та дві кленові алеї. На дитячих майданчиках оновили ігрове та спортивне обладнання. На подвір’ї облаштували новий багатофункціональний спортивний майданчик.

— Нині садочок відвідують 180 малят, працюють вісім груп, трудяться понад 50 працівників, — розповідає Надія Литвин. — Завдяки інтерактивному мультимедійному обладнанню під час занять вихователі ефективно впроваджуються нові методики та технології, сучасні освітні програми, узагальнюється передовий педагогічний досвід. На базі закладу освіти проводяться навчальні семінари, методичні об’єднання, зустрічі. Ми намагаємося йти в ногу з часом і робити все, аби наші випускники успішно продовжили навчання в школі, були задоволеними і щасливими.

За ці роки дитячий садок пройшов довгий шлях, випустив у великий світ майже чотирьох тисяч випускників.

—Переконані, що заклад святкуватиме ще не одну славетну дату, а наші добрі справи стануть справжнім скарбом для наступних поколінь педагогів, — каже керівниця ЗДО № 5.

Світлої дороги цьому прекрасному дому дитинства!

Фото з архіву закладу дошкільної освіти (ясла-садок) № 5 Красноградської міської ради Харківської області

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page