Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Дев’ять адмінпротоколів за порушення карантину: підсумок вихідних у Краснограді

Дев’ять адмінпротоколів за порушення карантину: підсумок вихідних у Краснограді

Таким є результат рейдів, які  місцеві правоохоронці  провели 21-22 листопада на території міста та району, — поінформував Красноградський відділ поліції на офіційній сторінці у фейсбуці. Порушниками виявилися приватні підприємці. Попри зауваження торговельні точки, які їм належать, працювали всупереч вимогам законодавства щодо карантину вихідного дня.

Згідно з ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення відтепер їм доведеться сплатити штраф. Санкція статті передбачає накладання штрафних санцій  на громадян у розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів  і на посадових осіб — від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів.

Нагадаємо, відповідно до постанови уряду від 13.11.2020 року №1100 з 00:00 14 листопада в Україні введений карантин вихідного дня. Його попередній термін розрахований на наступні три вікенди. У цей період забороняється приймати відвідувачів: суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо),  у ТРЦ та в інших закладах розважальної діяльності, спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, крім того заборонено діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів.

Також з 21 листопада почали діяти нові правила за порушення карантину. Згідно із ухваленим Законом України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема — респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

Відповідно до нововведень, полісмени уповноважені не лише складати адміністративні протоколи за порушення карантину, а й на місці виносити рішення стосовно фізичних осіб, котрі перебувають у громадських будівлях чи транспорті без вдягнутих засобів захисту. Однак насамперед правоохоронці повинні  діяти превентивно. Тобто спершу зробити зауваження, а  у випадку  відмови документуватимуть дії правопорушника.

Фото: Поліція Красноградщини 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page