Среда , 24 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Двох жителів Красноградщини відзначили за героїзм під час пожежі

Двох жителів Красноградщини відзначили за героїзм під час пожежі

Нагороди вручили жителям Старовірівської територіальної громади — Василю Чередніченку та шістнадцятирічному Дмитру Гербуту. Вони допомогли врятувати життя людей під час займання, яке трапилося 25 грудня 2021 року в одному з приватних домоволодінь села Старовірівка. Героїв особисто привітали начальник головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Харківській області Олександр Волобуєв і перший заступник голови Добровільного пожежного товариства України Володимир Завада, — повідомила 12 січня пресслужба відомства.

Василя Чередніченка та Дмитра Гербута нагородили грамотами ДСНС України та Почесними відзнаками ДПТ України «За покликом серця». Церемонія нагородження відбулася в приміщенні Старовірівської селищної ради та за місцем навчання Дмитра — у філії місцевого ліцею. Юнак був першим із родини, хто прокинувся в охопленій полум’ям  оселі. Він вивів із будинку бабусю, сестру та ще одного хлопця. Василь Чередніченко допоміг врятувати ще одну людину. Чоловіку знадобилося три спроби, аби знайти в задимленому помешканні  восьмирічну дитину та допогти їй вибратися на свіже повітря.

Олександр Волобуєв від імені усіх рятувальників Харківського гарнізону ДСНС подякував Дмитру і Василю за проявлені сміливість та рішучість в надзвичайній ситуації. — Нам дуже приємно нагороджувати молодих людей, які проявляють справжній героїзм під час виникнення надзвичайних ситуацій. Ми пишаємось їхнім вчинком, який заслуговує на повагу. Для порятунку людського життя не потрібно бути професійним рятувальником. Це може зробити кожна людина, яка небайдужа до людського горя і готова прийти на допомогу іншим, — цитує пресслужба слова керівника ГУ ДСНС України в Харківській області.

З ініціативи надзвичайників, Василя Чередніченка та Дмитра Гербута номінували для участі у Всеукраїнській акції “Герой-рятувальник року”.

Олександр Волобуєв вручає нагороду Дмитру Гербуту
Олександр Волобуєв вручає відзнаку Василю Чередніченку

 

Фото ГУ ДСНС України в Харківській області

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page