Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Місто / Виставка ретро-техніки у Краснограді здивувала містян

Виставка ретро-техніки у Краснограді здивувала містян

Дев’ятнадцятого вересня частина вулиці Захисників України на кілька годин перетворилася на музей під відкритим небом. Тут вишикувалися ретро-мотоцикли та інша техніка, яка за віком або іншими характеристиками отримала статус «музейний експонат». Таку незвичну виставку організував місцевий колекціонер Олександр Гончаренко. До Краснограда він запросив збирачів старовинних транспортних засобів із різних населених пунктів Харківщини, Дніпропетровщини та Полтавщини. Всього виставлялося майже пів сотні ретро-експонатів.

Подібну експозицію Олександр Гочаренко організовував не вперше. Але останніми роками колекція дещо розширилася, також збільшилося коло однодумців. Відтак вирішив знову показати зібрання глядачам.

— Зараз у житті багато негативу, тож хотілося насамперед розважити людей, подарувати їм гарні емоції та спогади, — сказав колекціонер під час короткого спілкування з кореспондеткою газети. — Цього разу ми підготували багато родзинок. Сподіваюся, змогли здивувати відвідувачів.

Подивитися справді було на що. Увагу шанувальників техніки привернув військовий мотоцикл збройних сил нацистської Німеччини (вермахту). Багато відгуків зібрав і найстаріший експонат у колекції Олександра Гончаренка — французький мотоцикл Magnat-Debon, 1926 року випуску. Чимало охочих було проїхатися на броньованій розвідувально-дозорній машині БРДМ 2. 1984 року, їх випустили лише 9600 штук. Тепер цього залізного розвідувальника можна побачити переважно тільки у приватних колекціях.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page