Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / Вакцинація підлітків проти COVID-19 відбувається за спрощеною процедурою

Вакцинація підлітків проти COVID-19 відбувається за спрощеною процедурою

Міністерство охорони здоров’я України скасувало вимогу щодо наявності у хлопців і дівчат від 12 років усіх  рутинних щеплень згідно з Календарем профілактичної імунізації. Таке рішення затверджене наказом відомства № 64 від 13 січня 2022 року. Тепер, аби щепити дитину від коронавірусної інфекції, її батькам необхідно зареєструвати сина чи доньку в пункті або центрі масової вакцинації, а згодом прийти на прийом разом із нею. Ця норма розповсюджується на підлітків від 12 до 17 років.

— Статистика госпіталізації до стаціонару Красноградської центральної районної лікарні свідчить про різке зростання захворюваності на СOVID-19 серед дітей і підлітків, — повідомила директорка КНП «Красноградська ЦРЛ» Ганна Васенко. — Світова медична практика також показує, що майже 50 відсотків пацієнтів, які інфікувалися штаммом «Омікрон», належать до цієї вікової категорії. Тому ми закликаємо жителів району не зволікати з вакцинацією неповнолітніх членів своїх сімей.

Центр масової вакцинації розміщується в Краснограді в приміщенні поліклініки центральної районної лікарні на вулиці Шиндлера, 91. Він працює щодня, окрім неділі, з 08.00 до 15.00. Для імунізації підлітків 12 -17 років проти СOVID-19 застосовується виключно вакцина Pfizer. Аби щепитися, діти повинні прийти на прийом із одним із батьків або іншим законним представником. Для хлопців і дівчат від 12 до 13 років із собою потрібно мати свідоцтво про народження , для  юнацтва віком 14- 17 років —паспорт та ідентифікаційний код.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page