Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Безробітним передбачена державна допомога для старту власного бізнесу

Безробітним передбачена державна допомога для старту власного бізнесу

З 01 січня 2022 року набирає чинності Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності громадянам, які втратили роботу. У новій бюджетній програмі можуть взяти участь непрацюючі працездатні особи із малозабезпечених сімей, які зареєстровані з відповідним статусом в установленому порядку у державній службі зайнятості. Документ затверджений постановою КМУ від 21.04.2021 № 397 «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей». Ним визначений механізм надання такої фінансової підтримки, її розмір та підстави повернення, — інформує Красноградська районна філія Харківського обласного центру зайнятості.

Державна допомога на започаткування власного бізнесу є безвідсотковою та складатиме до 15 мінімальних зарплат, встановлених законом на 01 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання (на початок 2022 року це 97500 грн).

Ці кошти надаються у безготівковій формі й можуть використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів. Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно повернути, але сума, що повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску.

Повертати кошти державі не потрібно, якщо сума сплачених податків перевищила суму наданої фінансової допомоги, або якщо підприємець працевлаштує у перший рік своєї роботи ще двох безробітних членів малозабезпечених сімей за направленням центру зайнятості.

Щоб отримати фінансову допомогу на започаткування власного бізнесу, потрібно звернутися із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Крім того, необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством та бізнес-план майбутньої справи.

Сума фінансової допомоги не враховується під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та житлових субсидій, які відповідно до законодавства надаються залежно від сукупного доходу сім’ї .

Усі деталі щодо допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї можна дізнатися у фахівців Красноградської районної філії Харківського обласного центру зайнятості  за телефоном: 05744-7-13-11 або особисто за адресою:  м. Красноград, вул. Соборна, 81.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page