Пятница , 19 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Бджолярам видають паспорти на пасіки

Бджолярам видають паспорти на пасіки

Порядок видачі таких документів у лютому 2021 року затвердило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Відповідний наказ за номером 338 датований 19.02.21 р. За інформацією Красноградського управління ГУ Держпродспоживслужби на кінець квітня ветеринарно-санітарні паспорти на пасіки отримали 68 бджолярів, які мешкають у населених пунктах укрупненого району.

Такий офіційний документ наразі має бути у кожної пасіки, — наголошують фахівці. У ньому відображаються її характеристика, ветеринарно-санітарний стан, епізоотична ситуація, результати лабораторних досліджень і лікувально-профілактичних заходів.

 Відтак власник пасіки може гарантувати, що здійснює діяльність в рамках чинного законодавства, а його крилаті підопічні здорові. До слова, без такого паспорта бджоляр немає права торгували продукцією бджільництва. Також у разі виникнення непередбачуваних ситуацій, зокрема масового отруєння бджіл, маючи такий документ він може розраховувати на грошову компенсацію на підставі судового рішення.

Щоб отримати цей документ, кожному бджоляреві спершу необхідно самостійно придбати відповідний бланк. Потім звернутися до територіального підрозділу Держпродспоживслужби — Красноградського або Кегичівського управлінь чи Зачепилівського і  Сахновщинського відділів. Під час написання заяви необхідно вказати паспортні дані власника пасіки, місце її розташування , кількість та породу бджолосімей тощо. Коли паспорт зареєструють, йому присвоять унікальний номер пасіки, внесуть інформацію щодо проведених лабораторних досліджень та клінічного обстеження.

 

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page