Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Батальйону територіальної оборони потрібні резервісти

Батальйону територіальної оборони потрібні резервісти

У Краснограді базується  батальйон  територіальної оборони. Він опікується підтриманням безпеки та правопорядку, охороною важливих об’єктів і комунікацій на території Красноградського району. Особовий склад формування майже повністю укомплектований, але зберігається потреба у доукомплектуванні штату резерву.

— Батальйон територіальної оборони підпорядковується Збройним силам України. Він сформований із добровольців, які уклали контракт терміном від трьох років. Ці люди перебувають на службі постійно, — пояснює головний сержант кадру військового формування Валерій Єлтишев. — Натомість резервісти – це громадяни, які працюють за місцем постійної роботи, але у мирний час із певною періодичністю викликаються на збори для проходження відповідної підготовки – тактичної, бойової, фізичної. Їх  також призивають на службу в разі настання особливого періоду. Водночас  у них зберігається заробітна плата і основне місце працевлаштування.

Для ЗСУ  резервісти – це ресурс для  посилення спроможності військових частин, у тому числі батальйонів територіальної оборони, у разі потреби. Укласти контракти для проходження служби у резерві можуть громадяни України від 18 до 57 років незалежно від статі. У 121 батальйоні територіальної оборони пліч о-пліч  із чоловіками служать жінки, які мають бойовий досвід.

Тренувальні збори резервістів відбуватимуться на території Наталинської громади.

— Питання безпеки і територіальної цілісності завжди перебувають в державі на особливому контролі. Нині в Україні склалася непроста суспільно-політична ситуація. Тому велика увага приділяється доукомплектуванню військового резерву, — зауважив Валерій Єлтишев. — У приміщенні Красноградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки постійно перебуває представник батальйону територіальної оборони. Громадяни, які прийняли рішення стати резервістами, для укладання контракту можуть звернутися сюди щодня, крім вихідних із 08.00 до 17.00. При собі необхідно мати військовий квиток, документ, що посвідчує особу (паспорт) та індивідуальний ідентифікаційний номер платника податків.

Нагадаємо, Красноградський районний територіальний центр комплектування  та соціальної підтримки знаходиться за адресою вул. Полтавська, 60, телефон – (05744) 7-33-38.

 

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page