Четверг , 25 Апрель 2024
На головну / НОВИНИ / Армен БАКМАНЯН: «Бути корисним людям — мій пріоритет»

Армен БАКМАНЯН: «Бути корисним людям — мій пріоритет»

Двадцять другого січня депутат Харківської обласної ради провів перший особистий прийом громадян у Красноградському районі. Із жителями народний обранець спілкувався у приймальні, розташованій на першому поверсі Будинку ради,що на вулиці Соборній, 56-А. Звернення красноградців переважно стосувалися

оплати комунальних послуг і розв’язання земельних питань

На прийомі також були присутні міський голова Світлана Кривенко, очільник райради Володимир Птишник, заступник голови райдержадміністрації Олександр Машко, заступник міського голови Наталія Зінченко та керівник підприємства теплових мереж Олександр Сидоренко.

Зокрема, жителька багатоквартирного будинку на вулиці Харківській, 8 поскаржилася на непомірні платежі за тепло. За її словами, вони зросли після встановлення у будівлі теплового лічильника. Жінка — пенсіонерка,  має скромний дохід, який не покриває видатків на комуналку. Не відшкодовує їх і субсидія. Тож звернулася по допомогу до обласного депутата. Армен Володяйович пропонує: у приміщенні слід провести заходи щодо зниження теплових втрат на внутрішніх розподільчих мережах і нагрівальних елементах усередині під’їзду. Також жителям радять по можливості утеплити в оселях і під’їздах вікна, стежити, аби вхідні двері були зачинені. У багатоповерхівці на вулиці Харківській, 8 створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку. Така форма управління спільним помешканням відкриває можливість для участі в інвестиційних проєктах, зокрема й з енергоефективності.

Про труднощі з оформленням земельного паю говорили селяни з Леб’яжого.

Під час прийому також ішлося про актуальні напрямки розвитку інфраструктури Красноградщини — ремонт доріг, удосконалення матеріально-технічної бази закладів медицини та освіти, модернізацію систем водопостачання та водовідведення, зайнятість населення та інше.

— Зараз в Україні існує безліч проб­лем, які особливо гостро відчувають люди пенсійного віку, громадяни, що опинилися в складних життєвих ситуаціях. І сьогоднішня зустріч — тому підтвердження, — підсумував прийом громадян Армен Бакманян. — Важливо визначити пріоритетність завдань і діяти згідно зі стратегією розвитку територій. Приємно, що в Красноградському районі є команда, з якою можна діяти спільно. Дякую громаді за співпрацю. Сподіваюся, що разом зможемо реалізувати низку проєктів на користь жителів району. Люди повинні відчувати, що в області та на місцях є депутати, які знають про їхні негаразди та опікуються інтересами своїх виборців. Довіра будуєть­ся на реальних справах.

 Депутат обласної ради поділився з кореспонденткою газети своїм баченням основних напрямків співпраці

Медицина має бути доступною

За словами Армена Бакманяна, одним із пріоритетів є посилення матеріальної бази та кадрового потенціалу закладів охорони здоров’я. З утворенням укрупненого Красноградського району збільшиться навантаження на центральну районну лікарню. Тож треба створити умови для якісного надання широкого спектру  медичних послуг саме тут, аби людям не довелося їздити до фахівців в інші міста та обласні центри. Це стосується й забезпечення хворих гемодіалізом, проведення якісної комп’ютерної томографії тощо.

Упорядкування земельних відносин

В обласній раді Армен Бакманян очолює комісію з питань аграрної політики, земельних відносин та соціального розвитку села. Він добре обізнаний з цією темою. Труднощі з оформленням землі співрозмовник пояснив недосконалістю системи кадастру. Усередині 90-х, коли відбувався процес розпаювання, багато людей не змогли оформити право власності на свої гектари належним чином. Тепер мають проблеми. На думку депутата, передача землі громадам позитивно вплине на побудову прозорих земельних відносин. Чіткий облік володінь сприятиме справедливому розподілу наділів громадянам. До того ж, згідно з законодавством, люди мають право отримати до 2 га землі для ведення особистого селянського господарства.

 

Розвиток фермерства — альтернативне

працевлаштування

Із 1987-го Армен Бак­манян живе в Україні. Тоді він переїхав до села Катеринівка Сахновщинського району. Із 2001-го й донині працює в приватно-орендному сільськогосподарському підприємстві «Нарек». Зараз — на посаді заступника генерального директора. Двічі земляки виявляли йому довіру та обирали депутатом Сахновщинської районної ради.

— Мені близькі та зрозумілі потреби і прагнення жителів сільської місцевості. Їх годує земля. Аби села не занепадали й люди, особливо молодь, залишалися там жити, необхідно створити робочі місця. Розвиток фермерства у цій ситуації — гарна альтернатива, — переконаний народний обранець. — Харківська область, і Красноградський район зокрема, — аграрний край. Уже існують окремі програми підтримки фермерських господарств. Необхідно їх удосконалювати й активно втілювати на практиці.

 

Залучення інвестицій

Розбиті дороги, низький рівень комунальних послуг і високі тарифи, зношеність мереж водо- і теплопостачання — лише короткий перелік проб­лем, актуальних практично для всіх регіонів України. Участь в інвестиційних проєктах — один зі шляхів їх розв’язання. На Харківщині з ініціативи облради впроваджується проєкт «Разом в майбутнє». Красноградці не­одноразово брали в ньому участь і в такий спосіб закрили чимало локальних питань. Зі створенням територіальних громад кошти, передбачені для реалізації  заявок, збільшилися із 300 тис. грн до двох мільйонів гривень. Як і раніше, половину суми виділяє обласний, ще стільки ж — місцевий бюджет. Напевно, у районі є підготовлені, але нереалізовані проєкти. Наразі перевага надається спільним ініціа­тивам громад. Тож депутат радить керівникам міської, сільських і селищних  рад попрацювати в цьому напрямку і сформувати попередні заявки. Він стане захисником інтересів красноградців в облраді.

 Будемо часто зустрічатися

Про це  Армен Бакманян сказав під час перебування у Краснограді.

— Аби добре орієнтуватися в проблемах округу, потрібно частіше тут бувати. Стежити за перебігом подій із крісла в Харкові — це не про мене, — зауважив депутат. — Я завжди відкритий до спілкування. Попередньо планую проводити особисті прийоми громадян у Краснограді щомісяця — кожної четвертої п’ятниці. Але з потреби приїздитиму частіше. Звернення також можна залишити у скриньці, яка розташовується на першому поверсі Будинку ради. Для підтримання постійного зв’язку з виборцями у приймальні чергуватимуть місцеві депутати від політичної сили, яку ми представляємо — «Опозиційна платформа — За життя». Їм можна буде залишити звернення. Із ними та своїми помічниками-консультантами погоджуватиму проведення зустрічей.

Громадські приймальні депутата обласної ради Армена Бакманяна надалі працюватимуть у Кегичівці, Сахновщині, Старовірівці, Зачепилівці та Наталиному.

— Порожніх обіцянок людям не даватиму, але у межах правового поля і своїх повноважень допомагатиму, — запевнив народний обранець.

Про нас admin

Перевірте також

Служба зайнятості допомагає учасникам бойових дій та членам їхніх родин

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чимало українців набули статусу учасників бойових дій і …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page