Четверг , 18 Апрель 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Читачі прийшли на допомогу

Читачі прийшли на допомогу

Дефіцит коштів не дозволяє Красноградській міській бібліотеці поповнювати книжковий фонд у необхідному обсязі. Відвідувачі книгозбірні не залишилися осторонь проблеми.

— Вже не перший рік ми проводимо акцію «Подаруй бібліотеці книгу». Багато містян підтримали нашу ініціативу й поділилися із закладом  цікавою та потрібною літературою, — розповіла бібліотекар Світлана Шуняєва. — Ми дуже вдячні всім, хто виявив небайдужість, й хочемо назвати імена кількох із них.

Одним із таких постійних читачів і дарувальників є Василь Володимирович Львовський. За останні роки він подарував міській читальні близько 200 книг різної тематики. Це навчальні посібники з інформатики та вивчення іноземних мов, книги-порадники з ведення домашнього господарства, здорового способу життя тощо.

Кілька десятків книг віддала в дарунок інша відвідувачка — Алла Іванівна Марченко. Серед них твори українських авторів — Бориса Грінченка,  Юрія Збанацького та інші. Також  розповіді про морські та сухопутні подорожі, видання на природоохоронну тему. Завдяки Аллі Іванівни бібліотечне зібрання поповнилося ще однією родзинкою, — книгою Корнія Чуковського «Від  двох до п’яти», яка свого часу вийшла невеликим накладом.

Чимало краян знають Галину Миколаївну Павлову, яка очолює первинну ветеранську організацію ветеранів освіти. З власної книжкової колекції жінка принесла до бібліотеки кілька примірників художньої літератури, як класики, так і сучасної.

— Певна категорія містян, які діляться з нами книгами, не афішує своїх імен, — говорить Світлана Шуняєва. — Так, до бібліотеки якось прийшов житель мікрорайону 3. Чоловік приніс багато книжок спортивного напрямку. Але не захотів назвати своє прізвище, лише побажав, аби вони були корисними читачам. І такі приклади непоодинокі.

За словами бібліотекарки, вдячні земляки дарують книгозбірні не лише літературу. Так, Дмитро Митрополенко презентував  закладу  гарну  картину та предмети інтер’еру. Тепер вони прикрашають читальний зал. Тривалий час  міська бібліотека співпрацює з місцевою майстринею Оленою  Щемур.  Зокрема, організовує зустрічі з нею для шанувальників друкованого слова.  Своєю чергою художниця подарувала бібліотеці дві свої роботи: одну з символікою міста Краснограда, іншу — з  диво-птахом, створену  під враженням від вірша «Півень» Леоніда Первомайського

— Звісно, це далеко не повний перелік добродіїв, які допомагають книгозбірні, — зазначила Світлана Шуняєва. — Певна, що досі в багатьох красноградців удома є книги, які давно прочитані й перечитані.  Тож замість віддати їх на макулатуру, краще подовжити їхнє життя й принести нам, — пропонує вона.

Адреса міської бібліотеки незмінна — мікрорайон 3, будинок № 9.

Не зволікайте, вас тут чекають.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page