Вторник , 19 Март 2024
На головну / НОВИНИ / У центрі Наталиного оновлять парк

У центрі Наталиного оновлять парк

Минулого тижня у приміщенні Наталинської сільської ради відбулася зустріч керівництва, депутатів і жителів громади з представником ТОВ «Альянспроект» із Харкова, архітектором і дизайнером Інною Васильковою. Фахівець презетувала проект майбутньої реконструкції зеленої зони. Учасники зібрання висловили пропозиції щодо благоустрою цієї території.

Площа парку в Наталиному становить три гектари. Дизайнер пропонує розділити його на кілька основних зон. Одну з них планується відвести під дитячий майданчик. Він складатиметься з двох частин, окремо для дозвіллля малят і підлітків.

Також тут з’явиться територія зі сценою для проведення масових заходів під відкритим небом. Поруч обладнають місця для організації виставок, розміщення яток виїзної торгівлі та автомобільну стоянку.

Модернізації зазнає і меморіальний комплекс жертвам Другої світової війни. У парку також працюватиме зона WI-FI для безперешкодного користування інтернетом.

А ще тут передбачать сучасне освітлення, зручні пішохідні доріжки, тіньові павільйони й укриття на випадок дощу та інші малі архітектурні форми. Зокрема, наталинці запропонували облаштувати майданчик для настільних ігор на свіжому повітрі. Крім того, у парковій зоні висадять квіти, декоративні кущі та дерева, підведуть воду для поливу зелених насаджень. Ще один важливий елемент, який планують установити, — туалет.

— Проект благоустрою парку лише на стадії підготовки, тож його обговорення продовжиться, — розповіла кореспонденту «Вістей…» Наталинський сільський голова Віолета Боровська. — Це перша зустріч із дизайнеркою. Фахівець навідається до нас з повторним візитом.

За словами Віолети Боровської, проект реконструкції зеленої зони розмістять на сторінці Наталинської громади у фейсбук. Тож всі охочі зможуть озвучити зауваження та ідеї щодо її облаштування.

Про нас Лаптєва Наталія

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page