Пятница , 29 Март 2024
На головну / ЗДОРОВ'Я / У колодязній воді на Красноградщині виявили нітрати

У колодязній воді на Красноградщині виявили нітрати

Регулярно фахівці районної філії ДУ “Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України” відбирають відповідні проби  в криницях, воду з яких використовують для пиття та приготування їжі дітям до трьох років. У окремих з них вона виявилася небезпечною для споживання.

— Упродовж першого кварталу таку перевірку пройшли 112 колодязів у різних населених пунктах, у воді 34 з них вміст нітратів майже в два рази перевищив граничну допустиму концентрацію, — зазначила завідувачка місцевою лабораторією Оксана Співак.

Ці криниці розташовані на територіях Хрестищенської, Піщанської, Іванівської сільрад і Наталинської ОТГ. Про це поінформували керівництво територіальних громад, медиків і користувачів джерелами нецентралізованого водопостачання. Споживачам рекомендували використовувати бутильовану питну воду, призначену для дитячого харчування. Інакше споживання води з понаднормативним вмістом нітратів може спричинити в малечі гострі отруєння. Випадки водно-нітратної метгемоглобінемії нещодавно реєструвалися у дворічних малюків у Дергачівському районі та Харкові.

Списки громадян із малими дітьми, які користуються криницями, оновлююються щоквартально. Лаборантів про них інформують працівники закладів охорони здоров’я, які надають медичні послуги на місцях. Тож моніторинг джерел триває. Про його результати повідомлять згодом.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page