Четверг , 28 Март 2024
На головну / НОВИНИ / У дитячих садках Красноградщини падає рівень відвідуваності

У дитячих садках Красноградщини падає рівень відвідуваності

Наразі в Красноградському районі працюють вісім закладів дошкільної освіти, у яких діють тридцять вікових груп із сорока шести. На перше вересня до місцевих  дитсадків були зараховані більше 800 дітей. В умовах адаптивного карантину по факту їх відвідують понад 240 малят, але ця цифра  зменшується, — розповіла начальник відділу освіти КРДА Антоніна Турова.

— Моніторинг відвідуваності шкіл і дитсадків відбувається щодня. На початок нового навчального року за парти закладів загальної середньої освіти району сіли понад 3700 учнів. На четверте вересня 156 з них не було на заняттях, —  уточнила Антоніна Турова. – Основні причини – захворюваність на гострі респіраторно-вірусні інфекції та повідомлення  від батьків, що дитина пропустить уроки за станом здоров’я. Також четверо школярів знаходяться на самоізоляції після повернення з відпочинку за кордоном.

У антирейтингу з пропуску учнями занять на 4 вересня лідирували багатопрофільний ліцей, НВК № 2 та ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1 ім. О. І. Копиленка.  Того дня в них на уроках були відсутніми 38, 23 та 19 вихованців відповідно.

На початок нинішнього тижня заклади дошкільної та загальної середньої освіти Красноградщини працюють в штатному режимі. Підвезення школярів і педагогів до місця навчання і в зворотному напрямку здійснюється шкільними автобусами. Перебоїв із рухом транспорту не було. Перед стартом робочого дня та після його закінчення  у салонах транспортних засобів проводять вологе прибирання з додаванням дезінфекторів. Під час руху водії  та пасажири перебувають у захисних масках.

— У кількох закладах освіти ще тривають ремонти за мініпроєктами. На завершальній стадії перебіг ремонтних робіт у дитсадку № 17 та дошкільному підрозділі Миколо-Комишуватського НВК, — повідомила Антоніна Турова.

Відкриття ДНЗ № 17 планується 8 вересня, дитсадка у Миколо-Комишуватій – 15 вересня.

Отже, місць для перебування малечі на той час, поки їхні батьки працюють, побільшає. Тепер важливо зберегти в районі сприятливу епідеміологічну ситуацію щодо розповсюдження коронавірусу та уникнути переходу закладів освіти на дистанційну форму надання освітніх послуг.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page