Пятница , 29 Март 2024
На головну / НОВИНИ / Уроки-онлайн, дистанційна атестація педагогів і навчальний рік до першого липня

Уроки-онлайн, дистанційна атестація педагогів і навчальний рік до першого липня

Карантин, спричинений пандемією COVID-19, майже повністю змінив організацію освітнього  процесу в навчальних закладах України різного рівня. Про зміни, які стосуються учнів і педагогів місцевих шкіл, розповіла начальник відділу освіти Красноградської райдержадміністрації Антоніна Турова.  

— Двадцять шостого березня з освітянами спілкувалася онлайн т.в.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. Під час конференції були озвучені приблизні терміни, у які планується провести основні етапи завершення навчального року 2019/2020, — сказала співрозмониця. — Відомо, що у 4-х і 9-х класах скасують державну підсумкову атестацію, також відмінили ІV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад. Пробне ЗНО переноситься на травень, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться в один із літніх місяців, але точних дат поки немає. Навчальний рік передбачають подовжити до 1 липня.

Випусних вечорів у звичному форматі, напевно, також не буде. Документи про здобуття повної загальної середньої освіти випускникам скоріше за все вручатимуть за зачиненими дверима у кожному навчальному закладі окремо.

За попередньою інформацією, вступна капманія до першого курсу закладів вищої освіти відбудеться всередині жовтня.

— Атестація вчителів проводитиметься дистанційно. На Красноградщині підтвердження чи підвіщення кваліфікаційного рівня потребують майже сорок освітян, — повідомила Антоніна Турова.

За словами керівниці відділу освіти КРДА, згідно з Кодексом законів про працю України, оплата роботи педагогічних працівників за виключеннням сумісників здійснюватиметься на рівні середньої зарплати педагогів.

— Дистанційним навчанням у районі наразі охоплені школярі всіх вікових категорій, — зазначила Антоніна Турова. — Уроки проводяться згідно з розкладом. Особлива увага приділяється заняттям із учнями випускних 9-х та 11-х класів.

У відділі освіти стежать, аби у педагогів був безперешкодний доступ до інтернет. Не приховують, що з організацією онлайн-занять мають певні труднощі. Насамперед тому, що така форма взаємодії є незвичною для школярів і вчителів. Зокрема, виникають проблеми із засвоєнням та закріпленням знань із окремих предметів.

— Після закінчення карантину педагоги проведуть діагностику рівня засвоєння навчального матеріалу, який діти опрацьовували самостійно, — зауважила Антоніна Турова.  — За її результатми визначать форми роботи, аби за необхідності виправити ситуацію.

Наразі призупинені додаткові заняття, які проводилися в школах та позашкільних навчальних закладах з майбутніми першокласниками. Вони тривали з лютого до початку дії обмежень. Як працюватимуть далі з цією категорією дітей, визначать згодом.

— Паралельно з онлайн-уроками, у навчальних закладах моніторять рівень захворюваності учнів на гострі респіраторно-вірусні інфекції. Наразі він становить 9-10 відсотків, — сказала керівник відділу освіти КРДА. — Поки діти навчаються вдома, у приміщеннях навчальних закладів проводяться всі необхідні профілактичні заходи для недопущення поширення коронавірусу. Отже, будівлі готові до того, аби прийняти учнів після завершення карантину.

З тридцятого березня у школярів офіційно розпочинаються весняні канікули, які триватимуть до 5 квітня. У профільному міністерстві наполегливо радять батькам і педагогам не перевантажувати дітей у цей період, а дати їм перепочити, — наголосила Атоніна Турова.

Про нас admin

Перевірте також

Харківщина під ворожими обстрілами

Про наслідки воєнних злочинів росіян на Харківщині за минулу добу повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page