Четверг , 28 Март 2024
На головну / СУСПІЛЬСТВО / Технічне обслуговування газових приладів: ціна питання

Технічне обслуговування газових приладів: ціна питання

Наші читачі цікавляться: чи обов’язково укладати договір на цей вид послуг і скільки вони коштують. Наприклад, ТО газової плити і котла.

— Закон України Про житлово-комунальні послуги (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2189-19#Text ) зобов’язує споживачів газу/балансоутримувачів будинків  проводити обов’язкове технічне обслуговування газових мереж та приладів в своїй оселі. Відповідальність користувача за порушення Правил безпеки систем газопостачання та не проведення обов’язкового  ТО, передбачена вимогами, які затверджені наказом Міністерства енергетики  (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0674-15#n15), — пояснила начальник управління зовнішніх комунікації АТ «Харківгаз» Ольга Клименко. — Відтак, згідно з пунктом 5.7. Правил, якщо споживач/балансоутримувач не забезпечив технічне обслуговування газових мереж та приладів в помешканні, газопостачання йому припиняється.

 Відповідно до законодавства та правил, послуги з технічного обслуговування можуть надавати спеціалізовані організації, які мають дозвіл Державної служби України з питань праці на такі роботи. Отже, вони є ринковими, а не монопольними, водночас обов’язковими. Тобто обслужити клієнтів  можуть  як у АТ «Харківгаз», так і в  інших службах, що мають ліцензію.

Технічне обслуговування газової плити повинно проводитися не рідше, ніж раз на три роки. ТО опалювального приладу –  щорічно.

 Вартість таких послуг в АТ «Харківгаз» індивідуальна для кожного споживача і залежить від того, де він мешкає: у приватному секторі чи квартирі, відстані до помешкання клієнта, встановленого обладнання, протяжності мереж тощо. Ціна зазначається в договорі, який укладається окремо з кожним споживачем.

Про нас admin

Перевірте також

Харків атакували ворожі ракети і шахеди

Про ситуацію на Харківщині на 31 грудня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

You cannot copy content of this page